facebook-pixel
Ab logo
  • Αρνάκι στη λαδόκολλα
Αρνάκι στη λαδόκολλα

Αρνάκι στη λαδόκολλα

από Πηγή ΑΒ Μagazine
Μέτρια
>60'
0/5
Υψηλό

Θα χρειαστώ υλικά γιαμερίδες

6 μερίδες
  • 1,5 κιλά μπουτάκι από αρνάκι χωρίς κόκαλο (αν τα μπουτάκια είναι μικρά θα χρειαστείτε περισσότερα)
  • 1 κεφάλι σκόρδο
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 2 λεμόνι (χυμός)
  • Φρέσκο θυμάρι
  • 1 ποτήρι χυμός πορτοκαλιού
  • Φρέσκια ρίγανη
  • 200 γρ. φέτα
  • 1 κ. σούπας μουστάρδα
  • 200 γρ. γραβιέρα Κρήτης
  • 1,5 κιλά πατάτες μικρές με τη φλούδα
  • Αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1,5 κιλά μπουτάκι από αρνάκι χωρίς κόκαλο (αν τα μπουτάκια είναι μικρά θα χρειαστείτε περισσότερα)
  • 1 κεφάλι σκόρδο
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 2 λεμόνι (χυμός)
  • Φρέσκο θυμάρι
  • 1 ποτήρι χυμός πορτοκαλιού
  • Φρέσκια ρίγανη
  • 200 γρ. φέτα
  • 1 κ. σούπας μουστάρδα
  • 200 γρ. γραβιέρα Κρήτης
  • 1,5 κιλά πατάτες μικρές με τη φλούδα
  • Αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ας μαγειρέψουμε

Ανακατεύετε το ελαιόλαδο, το κρασί, τον χυμό πορτοκαλιού, τις σκελίδες σκόρδου καθαρισμένες και κομμένες φετούλες, τη μουστάρδα που έχετε διαλύσει στον χυμό λεμονιού και βυθίζετε το κρέας στη μαρινάδα. Το αφήνετε για τουλάχιστον 4-5 ώρες, γυρίζοντάς το τακτικά.Το βγάζετε από τη μαρινάδα, το απλώνετε σε μια επιφάνεια, το αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε την επιφάνεια με φυλλαράκια από φρέσκο θυμάρι και φρέσκια ρίγανη. Θρυμματίζετε τα τυριά, τα μοιράζετε πάνω από τα μυρωδικά και τυλίγετε το μπουτάκι σε ρολό. Το δένετε με σπάγκο κουζίνας. Πλένετε τις πατάτες και τις αλατοπιπερώνετε.Τοποθετείτε μια μεγάλη λαδόκολλα μέσα σε ένα βαθύ ταψί. Αραδιάζετε από πάνω τις πατατούλες και πάνω σε αυτές το δεμένο μπουτάκι. Το αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε τη μαρινάδα. Τυλίγετε τη λαδόκολλα με τέτοιο τρόπο, ώστε το πακέτο με το αρνάκι και τις πατάτες να έχει από πάνω κενό και η λαδόκολλα να είναι καλά κλεισμένη ώστε τα υγρά και οι ατμοί κατά το ψήσιμο να μη φεύγουν. Βάζετε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC και ψήνετε για 20 λεπτά, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 170οC και συνεχίζετε το ψήσιμο για 2 ώρες περίπου. Ξετυλίγετε κατόπιν το «πακέτο» της λαδόκολλας και αφήνετε λίγη ώρα το κρέας να ροδοκοκκινίσει. Οι πατατούλες θα έχουν ψηθεί με τα υγρά τής μαρινάδας και τη νοστιμιά του αρνιού.

Αξιολόγηση

Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Μεσημεριανό
Όλες οι εποχές
Κυρίως πιάτο

Βάλε στο καλάθι υλικά για 6 μερίδες

  • Λεμόνια Εισαγωγής Συσκευασμένα
    1 κιλ
    2,59 €/ κιλ
    €2,59
    7747741
  • 7084850
  • Οίνος Λευκός Κρητικός 750ml
    750 ml
    4,2 €/ λιτ
    €3,15
    7087799
  • Σκόρδα ξερά Τεμάχιο
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064248