Αρνάκι στο φούρνο με χειμωνιάτικα λαχανικά
από REAL FAMILY FOOD
Δυσκολία
ΕύκοληΧρόνος
>60'Κόστος
ΧαμηλόΑξιολόγηση
5 στα 5Κλασική
Πάσχα
Κυρίως πιάτο
Βάλε στο καλάθι σου

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες
- 1350 γρ αρνίσια μπουτάκια
- Αλατοπίπερο
- Χυμός 1 μεγάλου λεμονιού
- 45 κλωναράκι θυμάρι
- 3/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- Ξύσμα 1 μεγάλου λεμονιού
- 250 γρ σελινόριζα καθαρισμένη
- 1 μεγάλο κυδώνι
- 4 μέτρια καρότα
- 2 μέτριες γλυκοπατάτες
- 4 μέτριες πατάτες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
- 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
- φλυτζάνι νερό
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
7081270
7069364
7064489
7062286
Για δες 4 ακόμη προϊόντα
Ας μαγειρέψουμε
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
2. Βάζουμε το αρνίσιο μπουτάκι στο κέντρο ενός ταψιού, ανοίγουμε 3-4 τρύπες με ένα κοφτερό μαχαίρι και τοποθετούμε μέσα τις σκελίδες σκόρδου. Αλείφουμε το μπουτάκι με ελαιόλαδο και προσθέτουμε αλατοπίπερο.
3. Κόβουμε το κρεμμύδι σε φέτες και το καρότο σε ροδέλες. Κόβουμε τις πατάτες, τις γλυκοπατάτες, τη σελινόριζα και το κυδώνι σε μεγάλα κομμάτια – στα οκτώ (αφαιρώντας τη φλούδα και τα κουκούτσια από το εσωτερικό μέρος του κυδωνιού).
4. Προσθέτουμε τα λαχανικά στο ταψί γύρω από το αρνάκι.
5. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι και 1/2 φλυτζάνι νερό. Περιχύνουμε το φαγητό με το μίγμα, προσθέτουμε θυμάρι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
6. Ψήνουμε για περίπου 40’ ή μέχρι να ροδίσει το αρνάκι. Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 180°C. Σκεπάζουμε το ταψί και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 1-1,5 ώρα ακόμα. Ξεσκεπάζουμε το ταψί και ψήνουμε για 20-30’, για να πάρει λίγο ακόμα χρώμα το αρνάκι. Το φαγητό μας είναι έτοιμο!
Πηγή:
REAL FAMILY FOOD http://www.realfamilyfood.com/
2. Βάζουμε το αρνίσιο μπουτάκι στο κέντρο ενός ταψιού, ανοίγουμε 3-4 τρύπες με ένα κοφτερό μαχαίρι και τοποθετούμε μέσα τις σκελίδες σκόρδου. Αλείφουμε το μπουτάκι με ελαιόλαδο και προσθέτουμε αλατοπίπερο.
3. Κόβουμε το κρεμμύδι σε φέτες και το καρότο σε ροδέλες. Κόβουμε τις πατάτες, τις γλυκοπατάτες, τη σελινόριζα και το κυδώνι σε μεγάλα κομμάτια – στα οκτώ (αφαιρώντας τη φλούδα και τα κουκούτσια από το εσωτερικό μέρος του κυδωνιού).
4. Προσθέτουμε τα λαχανικά στο ταψί γύρω από το αρνάκι.
5. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι και 1/2 φλυτζάνι νερό. Περιχύνουμε το φαγητό με το μίγμα, προσθέτουμε θυμάρι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
6. Ψήνουμε για περίπου 40’ ή μέχρι να ροδίσει το αρνάκι. Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 180°C. Σκεπάζουμε το ταψί και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 1-1,5 ώρα ακόμα. Ξεσκεπάζουμε το ταψί και ψήνουμε για 20-30’, για να πάρει λίγο ακόμα χρώμα το αρνάκι. Το φαγητό μας είναι έτοιμο!
REAL FAMILY FOOD http://www.realfamilyfood.com/
Αξιολόγηση
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική Παραδοσιακή
Κλασική
Πάσχα
Άλλο
Φθινόπωρο
Κυρίως πιάτο
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
7081270
7069364
7064489
7062286
Για δες 4 ακόμη προϊόντα