Άσπρη σούπα με κουνουπίδι και τυρί
από Σιμόνη Καφίρη
Δυσκολία
ΜέτριαΧρόνος
31'- 60'Κόστος
ΧαμηλόΑξιολόγηση
ΚαμίαΚλασική
Καθημερινές συνταγές
Σούπα
Βάλε στο καλάθι σου

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες
- 1 κουνουπίδι περίπου 1½ κιλό
- ελαιόλαδο
- αλεύρι
- Αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- μερικά κλαδάκια τσάιβς ή τρυφερά φύλλα από ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι
- 300 γρ. τυρί φορμαέλα ή μανούρι
- 100 γρ. κρέμα γάλακτος
- 50 γρ. βούτυρο φρέσκο
- 4 μέτριες πατάτες
- 1 λίτρο γάλα
- λίγο ξίδι
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7063769
Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
7231636
7087510
7064467
Για δες 4 ακόμη προϊόντα
Ας μαγειρέψουμε
Κόβετε το κουνουπίδι σε μπουκετάκια και το ξεπλένετε σε νερό με ξίδι. Το βάζετε σε μπόλικο νερό που βράζει και το αφήνετε 3 λεπτά. Το σουρώνετε. Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε κύβους. Λιώνετε το βούτυρο σε κατσαρόλα και σοτάρετε τις πατάτες και το κουνουπίδι για 5 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνετε το γάλα μαζί με λίγο νερό ώστε να τα σκεπάσει, αλατοπιπερώνετε και βράζετε σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά. Πολτοποιείτε το μίγμα στο μπλέντερ ή το περνάτε από τον μύλο των λαχανικών και το ξαναβάζετε στην κατσαρόλα. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύετε και δοκιμάζετε στο αλάτι. Βράζετε σε μέτρια φωτιά για μερικά λεπτά- μέχρι να κάνει η σούπα μερικές φούσκες. Κόβετε στο μεταξύ το τυρί σε κύβους. Το αλευρώνετε και το τηγανίζετε σε αντικολλητικό τηγάνι μέσα σε πολύ ζεστό ελαιόλαδο, μέχρι να ροδίσει. Πασπαλίζετε τη σούπα με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψιλοκομμένο τσάιβς, ρίχνετε τελευταία στιγμή το τηγανισμένο τυρί και σερβίρετε αμέσως.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Μεσημεριανό
Άνοιξη,Καλοκαίρι
Σούπα
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7063769
Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
7231636
7087510
7064467
Για δες 4 ακόμη προϊόντα