Buddha bowl με φαγόπυρο, γλυκοπατάτα, ρεβίθια με κουρκουμά και ντρέσινγκ μουστάρδας
από AB Food Stories
Δυσκολία
ΜέτριαΧρόνος
>60'Κόστος
ΥψηλόΑξιολόγηση
5 στα 5Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Κυρίως πιάτο

Θα χρειαστώ υλικά για 1 μερίδες
- 1 φλ. φαγόπυρο
- 1 γλυκοπατάτα
- 1 φλ. ρεβίθια, μουλιασμένα αποβραδίς
- 1 κουτ. γλυκού κουρκουμάς
- 1 φλ. ρόκα
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας ξίδι
- 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα με κόκκους
Ας μαγειρέψουμε
Βράζουμε το φαγόπυρο σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και το αφήνουμε να κρυώσει. Ψήνουμε τη γλυκοπατάτα όπως είναι ολόκληρη στο γκριλ μέχρι να μαλακώσει, την ξεφλουδίζουμε και την κόβουμε σε κύβους. Βράζουμε τα μουλιασμένα ρεβίθια με τον κουρκουμά και αλάτι, μέχρι να γίνουν αλλά να μη λιώσουν, και τα στραγγίζουμε. Βάζουμε σε ένα μπολ το φαγόπυρο, δίπλα του τη γλυκοπατάτα, τα ρεβίθια και στο κέντρο τη ρόκα. Αλατοπιπερώνουμε. Χτυπάμε σε ένα μπολ το λάδι με το ξίδι και τη μουστάρδα και περιχύνουμε το φαγητό.
Αξιολόγηση
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Άλλη
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Μεσημεριανό
Όλες οι εποχές
Κυρίως πιάτο