Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΧοιρινή σπάλα λεμονομουσταρδάτη στη γάστρα
Ab logo
  • Χοιρινή σπάλα λεμονομουσταρδάτη στη γάστρα

Χοιρινή σπάλα λεμονομουσταρδάτη στη γάστρα

από AB FOODSTORIES

Δυσκολία

Εύκολη

Χρόνος

>60'

Κόστος

Μεσαίο

Αξιολόγηση

4 στα 5
Κλασική
Δείπνο για Δυο,Πρωτοχρονιά,Κυριακάτικο Γεύμα
Κυρίως πιάτο

Θα χρειαστώ υλικά για 6 μερίδες

6 μερίδες
  • φρεσκο-τριμμένο πιπέρι (Για τη μαρινάδα)
  • αλάτι (Για τη μαρινάδα)
  • 4 κ.σ. μουστάρδα (κατά προτίμηση με μέλι), διαλυμένη σε 1/2 φλ. ζεστό νερό (Για τη μαρινάδα)
  • 1/2 κ.γ. γλυκό μπούκοβο ή γλυκιά πάπρικα, σε σκόνη (Για τη μαρινάδα)
  • χυμό και ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι (Για τη μαρινάδα)
  • χυμό από 1 πορτοκάλι (Για τη μαρινάδα)
  • 200 κόκκινο κρασί (Για τη μαρινάδα)
  • 5 σκελίδες σκόρδο, με τη φλούδα τους, ελαφρώς σπασμένες (Για τη μαρινάδα)
  • 2 κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο (Για τη μαρινάδα)
  • 100 ml ελαιόλαδο (Για τη μαρινάδα)
  • 1 κ.γ. τζίντζερ ξερό, σε σκόνη (Για τη μαρινάδα)
  • 2 κιλά χοιρινή σπάλα (ζυγι-σμένη χωρίς κόκαλο)

Βάλε στο καλάθι σου

Απαραίτητα υλικά
  • ΠΙΠΕΡΙ ΜΑΥΡΟ ΧΟΝΔΡΟ ΣΕ ΜΥΛΟ 45 GR
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064442
  • Αλάτι Πλαστική Φιάλη 400 gr
    400 γρ
    1,15 Ε/ κιλ
    €0,46
    7136110
  • Μουστάρδα Απαλή Σε πλαστική Φιάλη Top Down 480 gr
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7068212
  • Πάπρικα Γλυκιά Σκόνη 45g
    45 γρ
    27,56 Ε/ κιλ
    €1,24
    7064458
  • Ας μαγειρέψουμε

    - Σε μια μεγάλη λεκάνη, βάζουμε τα υλικά της μαρινάδας και ανακατεύουμε καλά. Τοποθετούμε μέσα το κρέας, το γυρίζουμε μερικές φορές για να βραχεί καλά και σκεπάζουμε τη λεκάνη με διάφανη μεμβράνη. Αφήνουμε εκεί το κρέας για 3-4 ώρες, εντός ή εκτός ψυγείου, γυρίζοντάς το τακτικά για να μαριναριστεί ομοιόμορφα.
    - Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ΊC.  Μεταφέρουμε το κρέας σε μια γάστρα, το ραντίζουμε με τη μαρινάδα και κλείνουμε το καπάκι. Ψήνουμε το φαγητό για 1 ώρα και 30 λεπτά περίπου. Αφαιρού-με το καπάκι και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 15 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
    - Βγάζουμε το κρέας από τον φούρνο, το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά και το κόβουμε σε μερίδες. Σερβίρουμε, ραντίζοντάς το με λίγη από τη σάλτσα που έχει απομείνει στη γάστρα.

    Αξιολόγηση
    Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
    Πες μας πόσο σου άρεσε!
    Διεθνή
    Κλασική
    Δείπνο για Δυο,Πρωτοχρονιά,Κυριακάτικο Γεύμα
    Βραδινό,Μεσημεριανό
    Όλες οι εποχές
    Κυρίως πιάτο
    • Χοιρινή σπάλα λεμονομουσταρδάτη στη γάστρα

    Βάλε στο καλάθι σου

    Απαραίτητα υλικά
  • ΠΙΠΕΡΙ ΜΑΥΡΟ ΧΟΝΔΡΟ ΣΕ ΜΥΛΟ 45 GR
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064442
  • Αλάτι Πλαστική Φιάλη 400 gr
    400 γρ
    1,15 Ε/ κιλ
    €0,46
    7136110
  • Μουστάρδα Απαλή Σε πλαστική Φιάλη Top Down 480 gr
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7068212
  • Πάπρικα Γλυκιά Σκόνη 45g
    45 γρ
    27,56 Ε/ κιλ
    €1,24
    7064458