Ας μαγειρέψουμε
Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά της μαρινάδας, προσθέτουμε αλατο-πίπερο κατά βούληση και ανακατεύουμε. Τοποθετούμε το κοντοσούβλι σε πυρίμαχο σκεύος και το περιχύνουμε με τη μαρινάδα. Καλύπτουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε να μαριναριστεί από 4 ώρες έως μία νύχτα. Ετοιμάζουμε το BBQ. Αφού πέσει η φωτιά και τα κάρβουνα πάρουν ένα γκρι χρώμα, τα απλώνουμε για να πέσει η υψηλή θερμοκρασία. Τρίβουμε την επιφάνειά της καθαρής σχάρας με κομμένο λεμόνι. Αλείφουμε με λάδι και ακουμπάμε το κοντοσούβλι. Ψήνουμε το κρέας σε ήπια φωτιά, γυρίζοντάς το κάθε 10', ώστε να ψηθεί ομοιόμορφα, παραμένοντας ζουμερό. Μετά από 40' περίπου, θα εμφανιστούν μικρές φυσαλίδες στην επιφάνειά του, που σημαίνει ότι είναι έτοιμο. Το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο για να ξεκουραστεί. Το σερβίρουμε σε ξύλο κοπής.