facebook-pixel
Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΧοιρινό κοντοσούβλι σε δροσερή μαρινάδα
Ab logo
  • Χοιρινό κοντοσούβλι σε δροσερή μαρινάδα
Χοιρινό κοντοσούβλι σε δροσερή μαρινάδα

Χοιρινό κοντοσούβλι σε δροσερή μαρινάδα

από Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Μέτρια
31'- 60'
2/5
Μεσαίο

Θα χρειαστώ υλικά γιαμερίδες

4 μερίδες
  • 1 κιλό χοιρινό κοντοσούβλι
  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2% (για τη μαρινάδα)
  • 2 κουταλιές σούπας μαγιονέζα light (για τη μαρινάδα)
  • 1 κουταλιά σούπας κέτσαπ πικάντικη (για τη μαρινάδα)
  • 1/2 κουταλιά γλυκού σκόρδο αποξηραμένο (για τη μαρινάδα)
  • 2 κουταλιές σούπας άρτυμα λεμονιού (για τη μαρινάδα)
  • 1 κουταλιά γλυκού μαϊντανό αποξηραμένο (για τη μαρινάδα)
  • 1 κουταλιά γλυκού ανάμεικτο πιπέρια τριμμένα (για τη μαρινάδα)
  • 1 ντομάτα τριμμένη (για τη μαρινάδα)
  • Λεμονοπίπερο (για τη μαρινάδα)
  • Αλάτι με βότανα (για τη μαρινάδα)
  • 1 κιλό χοιρινό κοντοσούβλι
  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2% (για τη μαρινάδα)
  • 2 κουταλιές σούπας μαγιονέζα light (για τη μαρινάδα)
  • 1 κουταλιά σούπας κέτσαπ πικάντικη (για τη μαρινάδα)
  • 1/2 κουταλιά γλυκού σκόρδο αποξηραμένο (για τη μαρινάδα)
  • 2 κουταλιές σούπας άρτυμα λεμονιού (για τη μαρινάδα)
  • 1 κουταλιά γλυκού μαϊντανό αποξηραμένο (για τη μαρινάδα)
  • 1 κουταλιά γλυκού ανάμεικτο πιπέρια τριμμένα (για τη μαρινάδα)
  • 1 ντομάτα τριμμένη (για τη μαρινάδα)
  • Λεμονοπίπερο (για τη μαρινάδα)
  • Αλάτι με βότανα (για τη μαρινάδα)

Ας μαγειρέψουμε

Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά της μαρινάδας, προσθέτουμε αλατο-πίπερο κατά βούληση και ανακατεύουμε. Τοποθετούμε το κοντοσούβλι σε πυρίμαχο σκεύος και το περιχύνουμε με τη μαρινάδα. Καλύπτουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε να μαριναριστεί από 4 ώρες έως μία νύχτα. Ετοιμάζουμε το BBQ. Αφού πέσει η φωτιά και τα κάρβουνα πάρουν ένα γκρι χρώμα, τα απλώνουμε για να πέσει η υψηλή θερμοκρασία. Τρίβουμε την επιφάνειά της καθαρής σχάρας με κομμένο λεμόνι. Αλείφουμε με λάδι και ακουμπάμε το κοντοσούβλι. Ψήνουμε το κρέας σε ήπια φωτιά, γυρίζοντάς το κάθε 10', ώστε να ψηθεί ομοιόμορφα, παραμένοντας ζουμερό. Μετά από 40' περίπου, θα εμφανιστούν μικρές φυσαλίδες στην επιφάνειά του, που σημαίνει ότι είναι έτοιμο. Το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο για να ξεκουραστεί. Το σερβίρουμε σε ξύλο κοπής.

Αξιολόγηση

Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Brunch
Όλες οι εποχές
Ορεκτικό

Βάλε στο καλάθι υλικά για 4 μερίδες

  • Κοντοσούβλι Χοιρινό Ελληνικό Νωπό Συσκευασμένο
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7138285
  • Γιαούρτι Στραγγιστό 2% Λιπαρά 1 kgr
    1 κιλ
    2,49 €/ κιλ
    €2,49
    7129960
  • ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑΣ LIGHT 420 ML
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7072095
  • Κέτσαπ Squeezy 560 gr
    560 γρ
    2,96 €/ κιλ
    €1,66
    7139818