Χοιρινό κοντοσούβλι σε δροσερή μαρινάδα
από Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Δυσκολία
ΜέτριαΧρόνος
31'- 60'Κόστος
ΜεσαίοΑξιολόγηση
2 στα 5Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Ορεκτικό
Βάλε στο καλάθι σου

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες
- 1 κιλό χοιρινό κοντοσούβλι
- Λεμονοπίπερο (για τη μαρινάδα)
- 1 ντομάτα τριμμένη (για τη μαρινάδα)
- 1 κουταλιά γλυκού ανάμεικτο πιπέρια τριμμένα (για τη μαρινάδα)
- 1 κουταλιά γλυκού μαϊντανό αποξηραμένο (για τη μαρινάδα)
- 2 κουταλιές σούπας άρτυμα λεμονιού (για τη μαρινάδα)
- 1/2 κουταλιά γλυκού σκόρδο αποξηραμένο (για τη μαρινάδα)
- 1 κουταλιά σούπας κέτσαπ πικάντικη (για τη μαρινάδα)
- 2 κουταλιές σούπας μαγιονέζα light (για τη μαρινάδα)
- 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2% (για τη μαρινάδα)
- Αλάτι με βότανα (για τη μαρινάδα)
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
7138285
7062945
7063671
7064307
Για δες 4 ακόμη προϊόντα
Ας μαγειρέψουμε
Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά της μαρινάδας, προσθέτουμε αλατο-πίπερο κατά βούληση και ανακατεύουμε. Τοποθετούμε το κοντοσούβλι σε πυρίμαχο σκεύος και το περιχύνουμε με τη μαρινάδα. Καλύπτουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε να μαριναριστεί από 4 ώρες έως μία νύχτα. Ετοιμάζουμε το BBQ. Αφού πέσει η φωτιά και τα κάρβουνα πάρουν ένα γκρι χρώμα, τα απλώνουμε για να πέσει η υψηλή θερμοκρασία. Τρίβουμε την επιφάνειά της καθαρής σχάρας με κομμένο λεμόνι. Αλείφουμε με λάδι και ακουμπάμε το κοντοσούβλι. Ψήνουμε το κρέας σε ήπια φωτιά, γυρίζοντάς το κάθε 10', ώστε να ψηθεί ομοιόμορφα, παραμένοντας ζουμερό. Μετά από 40' περίπου, θα εμφανιστούν μικρές φυσαλίδες στην επιφάνειά του, που σημαίνει ότι είναι έτοιμο. Το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο για να ξεκουραστεί. Το σερβίρουμε σε ξύλο κοπής.
Αξιολόγηση
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Brunch
Όλες οι εποχές
Ορεκτικό
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
7138285
7062945
7063671
7064307
Για δες 4 ακόμη προϊόντα