Χούμους με πατζάρι
από Τίνα Webb
Δυσκολία
ΜέτριαΧρόνος
31'- 60'Κόστος
ΜεσαίοΑξιολόγηση
ΚαμίαΚλασική
Καθημερινές συνταγές
Συνοδευτικά
Βάλε στο καλάθι σου

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες
- 300 γρ. ρεβίθια βρασμένα
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
- 1 (χυμός και ξύσμα) λεμόνι
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
- 2 κ.σ. ταχίνι
- 150 γρ. βρασμένα παντζάρια
- 1 μικρό σκόρδο (ολόκληρο)
- φρέσκο κόλιανδρο για γαρνίρισμα
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7069964
7064467
7062945
7064458
Για δες 4 ακόμη προϊόντα
Ας μαγειρέψουμε
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC βαθμούς. Kαθαρίζετε το σκόρδο από τα εξωτερικά φύλλα, κρατώντας το όμως ολόκληρο. Αφαιρείτε μια φέτα οριζόντια από το επάνω μέρος, έτσι ώστε να αποκαλυφθούν οι σκελίδες. Λαδώνετε λίγο τις σκελίδες, το τυλίγετε με αλουμινόχαρτο και το ψήνετε για 30 λεπτά. Βάζετε στο μπλέντερ τα ρεβίθια, τα βρασμένα παντζάρια, το ταχίνι, το αλάτι, την πάπρικα, το ελαιόλαδο και τον χυμό λεμονιού και τα χτυπάτε μέχρι να αποκτήσουν μια
κρεμώδη υφή. Όταν κρυώσει το σκόρδο, το καθαρίζετε και το ρίχνετε στο μπλέντερ με τα υπόλοιπα υλικά και τα ξαναχτυπάτε μέχρι να ενωθούν καλά. Σερβίρετε με ψημένες φέτες
χωριάτικου ψωμιού. Γαρνίρετε με φρέσκο κόλιανδρο. Tip: Εκτός από φέτες χωριάτικου ψωμιού, μπορείτε να το σερβίρετε και με αραβικές πίτες, ψωμί ciabatta, πίτες για σουβλάκι κ.λπ.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Άλλο
Όλες οι εποχές
Συνοδευτικά
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7069964
7064467
7062945
7064458
Για δες 4 ακόμη προϊόντα