Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΦανταστικοί Κουραμπιέδες
Ab logo
  • Φανταστικοί Κουραμπιέδες

Φανταστικοί Κουραμπιέδες

από Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Δυσκολία

Μέτρια

Χρόνος

>60'

Κόστος

Μεσαίο

Αξιολόγηση

5 στα 5
Κλασική
Χριστούγεννα
Γλυκό
Φανταστικοί Κουραμπιέδες

Θα χρειαστώ υλικά για 30 μερίδες

30 μερίδες
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 250 γρ. αμύγδαλο καβουρδισμένο και χονδροκομμένο
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο
  • 70 γρ. κονιάκ
  • 2 βανίλιες
  • 1 αυγό (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 2 κρόκους (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 500 γρ. Βούτυρο γάλακτος Ροδάμι
  • 1 κουταλάκι γλυκού σόδα μαγειρική (κοφτό)
  • 850 γρ. Αλεύρι ΑΒ κοντά στην Ελληνική Γη από τη Δράμα
  • 1 κιλό ΑΒ ζάχαρη άχνη (για το άχνισμα)
  • 2 βανίλιες

Βάλε στο καλάθι σου

Απαραίτητα υλικά
  • Ζάχαρη Άχνη 400g
    400 γρ
    1,4 Ε/ κιλ
    €0,56
    7066177
  • ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ ΛΕΥΚΗ ΑΜΥΓΔΑΛΟΨΥΧΑ 280 GR
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7088478
  • Μοσχοκάρυδο Τριμμένο 40 gr
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064511
  • 7102443
  • Ας μαγειρέψουμε

    Τα αυγά να ειναι σε θερμοκραςια δωματίου .Η άχνη και το αλεύρι να ειναι κοσκινισμένα. Απλώνουμε την αμυγδαλόψιχα σε λαμαρίνα και την ψήνουμε 10’ στους 200 C να ροδίσει. Αφηνουμε να κρυωςει. Την χοντροκόβουμε. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, την άχνη και τα χτυπάμε για 10’ μέχρι να ασπρίσουν και να γίνουν σαν αφράτη κρέμα. Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους, να τους πίνει το μείγμα, καθώς και το αυγό. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, τις βανίλιες και 2 κ.σ. από το αλεύρι για να μην κόψει το μείγμα με την προσθήκη του κονιάκ. Διαλύουμε τη σόδα στο κονιάκ και το ρίχνουμε στο μίξερ. Εναλλάξ προσθέτουμε το αμύγδαλο και το αλεύρι. Αλεύρι θα βάλουμε όσο σηκώσει. Ίσως να μην το πάρει όλο το μείγμα. Καλό είναι να τελειώσουμε το ζύμωμα στο χέρι, ζυμώνοντας απαλά και κοσκινίζοντας το τελευταίο αλεύρι. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακιά και βουτυράτη. Πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε ό, τι σχήμα θέλουμε και τους αραδιάζουμε σε λαμαρίνα. Εγώ τους φτιάχνω μικρούς .Τους ψήνουμε στους 170 C στον αέρα για περίπου 35’ μέχρι να σκάσουν από πάνω και να ροδίσουν. Αφήνουμε 5’ να κρυώσουν. Κοσκινίζουμε λίγη λίγη την άχνη με την βανίλια σε ένα ταψί (να κάνει στρώσει). Ακουμπάμε επάνω τους κουραμπιέδες και τους πασπαλίζουμε ξανά με άχνη. Τους αφήνουμε να κρυώσουν καλά, αλλιώς διαλύονται. Τους βάζουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε ξανά με άχνη ζάχαρη. TIPS 1) Το βούτυρο δεν πρεπει να ειναι ούτε πολυ παγωμένο ούτε πολυ μαλακό. Να θυμάστε ότι χτυπάμε πολύ καλά το βούτυρο με η ζάχαρη, μέχρι να γίνουν σαν σαντιγί (αφράτη κρέμα). Να ξύνετε τα πλαϊνά του μίξερ με σπάτουλα για να γινεται πιο σωστα η ανάμειξη των υλικών. 2) Απο την ώρα που προςθετουμε το αλεύρι δεν ζυμώνουμε πολυ το μίγμα. Οσο πιο πολυ ζυμώνουμε τοςο πιο σκληρό θα ειναι το αποτελεςμα. 3) Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή και βουτυρατη όχι σφιχτή. Επίσης θέλουν καλό ψήσιμο. Όταν ροδίσουν ελαφρά και σκάσουν οι κουραμπιέδες ειναι έτοιμοι. 4) Μην ακουμπάτε τον έναν κουραμπιέ πανω στον άλλο οσο ειναι ζεστοί γιατι θα νοτισουν με την θερμοκρασια. 5) Αφήστε τους σειρά σειρά απλωτα να κρυωςουν και μετά τοποθετήστε τους σε πιατελα τον ένα πανω στον άλλο.
    Αξιολόγηση
    Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
    Πες μας πόσο σου άρεσε!
    Ελληνική
    Κλασική
    Χριστούγεννα
    Γλυκό
    Όλες οι εποχές
    Γλυκό
    • Φανταστικοί Κουραμπιέδες

    Βάλε στο καλάθι σου

    Απαραίτητα υλικά
  • Ζάχαρη Άχνη 400g
    400 γρ
    1,4 Ε/ κιλ
    €0,56
    7066177
  • ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ ΛΕΥΚΗ ΑΜΥΓΔΑΛΟΨΥΧΑ 280 GR
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7088478
  • Μοσχοκάρυδο Τριμμένο 40 gr
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064511
  • 7102443