Γαύρος μαρινάτος
από Σιμόνη Καφίρη
Δυσκολία
ΔύσκοληΧρόνος
>60'Κόστος
ΧαμηλόΑξιολόγηση
5 στα 5Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Απεριτίφ/Χωνευτικά
Βάλε στο καλάθι σου

Θα χρειαστώ υλικά για 6 μερίδες
- 1 κιλό γαύρο πολύ φρέσκο
- 1 λεμόνι (χυμός)
- ξίδι από κόκκινο κρασί καλής ποιότητας
- 6 σκελίδες σκόρδο
- χονδρό αλάτι
- 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε τετραγωνάκια
- ψιλοκομμένο μαϊντανός
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7062943
7084562
7064239
7084964
Για δες 2 ακόμη προϊόντα
Ας μαγειρέψουμε
Πλένετε τον γαύρο και τον αφήνετε 2-3 λεπτά μέσα σε ξίδι, τόσο όσο να τον σκεπάζει. Τον σουρώνετε και τον καθαρίζετε κόβοντας με τα δάχτυλα το κεφάλι, τραβώντας ταυτόχρονα το εντεράκι. Ανοίγετε την κοιλιά και ξεκολλάτε με προσοχή την ραχοκοκαλιά. Ξεπλένετε τα φιλέτα με κρύο νερό, τα στραγγίζετε καλά και τα τοποθετείτε, δίπλα δίπλα, χωρίς να καλύπτει το ένα το άλλο, σε γυάλινο ή πλαστικό σκεύος (ποτέ σε μεταλλικό). Στη συνέχεια τα αλατίζετε και τοποθετείτε από πάνω μια δεύτερη σειρά. Τα αλατίζετε ξανά με το χοντρό αλάτι.Ανακατεύετε τον χυμό λεμονιού με το ξίδι σε αναλογία 1 προς 5- μέχρι να σκεπαστούν τελείως τα ψαράκια. Βάζετε το σκεύος στο ψυγείο και το αφήνετε 8-10 ώρες. Τα ψαράκια αλλάζουν χρώμα και ασπρίζουν. Τα σουρώνετε και τοποθετείτε ξανά τα φιλέτα με τάξη μέσα σε γυάλινο σκεύος.Τα πασπαλίζετε με το σκόρδο, κομμένο σε φετούλες, την πιπεριά και περιχύνετε με ελαιόλαδο, σχεδόν να τα σκεπάζει. Διατηρείτε τον γαύρο στο ψυγείο έως 2 μήνες. Πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό όταν τον σερβίρετε.
Αξιολόγηση
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Μεσημεριανό
Όλες οι εποχές
Απεριτίφ/Χωνευτικά
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7062943
7084562
7064239
7084964
Για δες 2 ακόμη προϊόντα