facebook-pixelΓιαννιώτικο Κοτόπουλο γιουβέτσι με χυλοπίτες
Παράδοση αυθημερόν
Παραλαβή από κατάστημα
Έως 12.000 προϊόντα
Αποκλειστικές online προσφορές
Παράλειψη
Ab logo

Καλώς ήρθες

Ο λογαριασμός μου
0
Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΓιαννιώτικο Κοτόπουλο γιουβέτσι με χυλοπίτες
Ab logo
  • Γιαννιώτικο Κοτόπουλο γιουβέτσι με χυλοπίτες

Γιαννιώτικο Κοτόπουλο γιουβέτσι με χυλοπίτες

Από τις φάρμες των Ιωαννίνων κατευθείαν στο πιάτο σου! Για το καλύτερο κυριακάτικο τραπέζι το #MadewithAB ετοιμάζει AΒ επιλογή από Γιαννιώτικες Φάρμες μαζί με χυλοπίτες.

Δυσκολία

Μέτρια

Χρόνος

>60'

Κόστος

Μεσαίο

Αξιολόγηση

5 στα 5
Κλασική
Κυριακάτικο Γεύμα
Κυρίως πιάτο
Γιαννιώτικο Κοτόπουλο γιουβέτσι με χυλοπίτες

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες

4 μερίδες
  • 1 κοτόπουλο AΒ επιλογή από Γιαννιώτικες Φάρμες, κομμένο σε μερίδες
  • 300 g χυλοπίτες AB Ελληνική Γη Μετσόβου
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού τοματοπελτές
  • 400 g τοματάκια κονκασέ
  • 200 ml χυμός τομάτας
  • 1000 ml ζεστός ζωμός κοτόπουλου
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 1 φύλλο δάφνη
  • 3 κόκκοι μπαχάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • κεφαλοτύρι (για το σερβίρισμα)

Βάλε στο καλάθι σου

Απαραίτητα υλικά
  • Κοτόπουλο Ολόκληρο Νωπό Ελληνικό Συσκευασμένο
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7145891
  • Χυλοπίτες Φαρδιές Μετσόβου 500 gr
    500 γρ
    4,84 Ε/ κιλ
    €2,42
    7068752
  • Τομάτα Ψιλοκομμένη 400 gr
    400 γρ
    1,43 Ε/ κιλ
    €0,57
    7085829
  • Ελαιόλαδο Εξαιρετικό Παρθένο 1lt
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7230502
  • Ας μαγειρέψουμε

    1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο. 2. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τα σκόρδα, τα προσθέτουμε και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. 3. Προσθέτουμε τα τοματάκια, τον χυμό τομάτας, τη δάφνη, το μπαχάρι, τη ζάχαρη, 200ml νερό, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 40’. 4. Μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε μια γάστρα και προσθέτουμε τις χυλοπίτες. 5. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC 6. Στη σάλτσα που έμεινε στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τον ζωμό, αφήνουμε να πάρει μια βράση, περιχύνουμε με αυτή τις χυλοπίτες, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε τη γάστρα. 7. Ψήνουμε για 20’ στους 200οC με αντιστάσεις, ανακατεύοντας 3 φορές και ελέγχοντας αν χρειάζεται επιπλέον ζωμό. 8. Κατόπιν αποσύρουμε, προσθέτουμε το βούτυρο και σερβίρουμε με κεφαλοτύρι.
    Αξιολόγηση
    Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
    Πες μας πόσο σου άρεσε!
    Ελληνική Παραδοσιακή
    Κλασική
    Κυριακάτικο Γεύμα
    Μεσημεριανό
    Κυρίως πιάτο
    • Γιαννιώτικο Κοτόπουλο γιουβέτσι με χυλοπίτες

    Βάλε στο καλάθι σου

    Απαραίτητα υλικά
  • Κοτόπουλο Ολόκληρο Νωπό Ελληνικό Συσκευασμένο
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7145891
  • Χυλοπίτες Φαρδιές Μετσόβου 500 gr
    500 γρ
    4,84 Ε/ κιλ
    €2,42
    7068752
  • Τομάτα Ψιλοκομμένη 400 gr
    400 γρ
    1,43 Ε/ κιλ
    €0,57
    7085829
  • Ελαιόλαδο Εξαιρετικό Παρθένο 1lt
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7230502