Ab logo
  • Κόκορας κρασάτος

Κόκορας κρασάτος

από Πηγή ΑΒ Μagazine

Δυσκολία

Μέτρια

Χρόνος

>60'

Κόστος

Μεσαίο

Αξιολόγηση

Καμία
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Κυρίως πιάτο
Κόκορας κρασάτος

Θα χρειαστώ υλικά για 6 μερίδες

6 μερίδες
  • περίπου 2 κιλά κόκορα
  • 2,5 φλιτζάνια νερό
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι
  • 2 κύβους ζωμού κότας
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 15 μικρά κρεμμυδάκια για στιφάδο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 250 γρ. άσπρα μανιτάρια φρέσκα
  • 125 γρ. μπέικον σε κύβους
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού ρίγανη
  • 1/4 κουτ. γλυκού θυμάρι
  • 125 γρ. βούτυρο
  • 1,5 φλιτζάνια κόκκινο κρασί (κατά προτίμηση Αγιωργίτικο)
  • 1/3 φλιτζάνι κονιάκ

Βάλε στο καλάθι σου

Απαραίτητα υλικά
  • Φρέσκος Ζωμός Κότας Σπιτικός 112 gr
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7069482
  • Σκόρδα Ξερά Τεμάχιο Ελληνικά
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064239
  • Κρεμμύδια Ξερά Στιφάδου
    ~1,5 κιλ
    ~0,79€/kg
    ~€1,19
    7064224
  • Ας μαγειρέψουμε

    Κόβουμε τον κόκορα σε μερίδες. Αφού τον τσιγαρίσουμε, τον βγάζουμε από την κατσαρόλα και τον αφήνουμε στην άκρη. Σοτάρουμε στην ίδια κατσαρόλα το κρεμμύδι, το μπέικον, τα μανιτάρια, και μετά τα αφαιρούμε. Προσθέτουμε 60 γρ. βούτυρο και βάζουμε το αλεύρι να καβουρδιστεί λίγο. Προσθέτουμε νερό, τον κόκορα και τα μπαχαρικά. Αφού μισοβράσει ρίχνουμε ξανά το μπέικον, τα μανιτάρια και τα κρεμμυδάκια. Όταν είναι σχεδόν έτοιμος προσθέτουμε το κρασί και το κονιάκ. Αφήνουμε να πάρει μια βράση μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σερβίρουμε με χοντρά μακαρόνια και πασπαλίζουμε με ξινή μυζήθρα.
    Αξιολόγηση
    Καμία
    Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
    Πες μας πόσο σου άρεσε!
    Διεθνή
    Κλασική
    Καθημερινές συνταγές
    Μεσημεριανό
    Όλες οι εποχές
    Κυρίως πιάτο
    • Κόκορας κρασάτος

    Βάλε στο καλάθι σου

    Απαραίτητα υλικά
  • Φρέσκος Ζωμός Κότας Σπιτικός 112 gr
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7069482
  • Σκόρδα Ξερά Τεμάχιο Ελληνικά
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064239
  • Κρεμμύδια Ξερά Στιφάδου
    ~1,5 κιλ
    ~0,79€/kg
    ~€1,19
    7064224