Ας μαγειρέψουμε
Κόβουμε τον κόκορα σε μερίδες. Αφού τον τσιγαρίσουμε, τον βγάζουμε από την κατσαρόλα και τον αφήνουμε στην άκρη. Σοτάρουμε στην ίδια κατσαρόλα το κρεμμύδι, το μπέικον, τα μανιτάρια, και μετά τα αφαιρούμε. Προσθέτουμε 60 γρ. βούτυρο και βάζουμε το αλεύρι να καβουρδιστεί λίγο. Προσθέτουμε νερό, τον κόκορα και τα μπαχαρικά. Αφού μισοβράσει ρίχνουμε ξανά το μπέικον, τα μανιτάρια και τα κρεμμυδάκια. Όταν είναι σχεδόν έτοιμος προσθέτουμε το κρασί και το κονιάκ. Αφήνουμε να πάρει μια βράση μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σερβίρουμε με χοντρά μακαρόνια και πασπαλίζουμε με ξινή μυζήθρα.