facebook-pixel
Ab logo
  • Κόκορας κρασάτος
Κόκορας κρασάτος

Κόκορας κρασάτος

από Πηγή ΑΒ Μagazine
Μέτρια
>60'
0/5
Μεσαίο

Θα χρειαστώ υλικά γιαμερίδες

6 μερίδες
  • περίπου 2 κιλά κόκορα
  • 1,5 φλιτζάνια κόκκινο κρασί (κατά προτίμηση Αγιωργίτικο)
  • 125 γρ. βούτυρο
  • 1/4 κουτ. γλυκού θυμάρι
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού ρίγανη
  • 125 γρ. μπέικον σε κύβους
  • 250 γρ. άσπρα μανιτάρια φρέσκα
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 15 μικρά κρεμμυδάκια για στιφάδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κύβους ζωμού κότας
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι
  • 2,5 φλιτζάνια νερό
  • 1/3 φλιτζάνι κονιάκ
  • περίπου 2 κιλά κόκορα
  • 1,5 φλιτζάνια κόκκινο κρασί (κατά προτίμηση Αγιωργίτικο)
  • 125 γρ. βούτυρο
  • 1/4 κουτ. γλυκού θυμάρι
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού ρίγανη
  • 125 γρ. μπέικον σε κύβους
  • 250 γρ. άσπρα μανιτάρια φρέσκα
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 15 μικρά κρεμμυδάκια για στιφάδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κύβους ζωμού κότας
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι
  • 2,5 φλιτζάνια νερό
  • 1/3 φλιτζάνι κονιάκ

Ας μαγειρέψουμε

Κόβουμε τον κόκορα σε μερίδες. Αφού τον τσιγαρίσουμε, τον βγάζουμε από την κατσαρόλα και τον αφήνουμε στην άκρη. Σοτάρουμε στην ίδια κατσαρόλα το κρεμμύδι, το μπέικον, τα μανιτάρια, και μετά τα αφαιρούμε. Προσθέτουμε 60 γρ. βούτυρο και βάζουμε το αλεύρι να καβουρδιστεί λίγο. Προσθέτουμε νερό, τον κόκορα και τα μπαχαρικά. Αφού μισοβράσει ρίχνουμε ξανά το μπέικον, τα μανιτάρια και τα κρεμμυδάκια. Όταν είναι σχεδόν έτοιμος προσθέτουμε το κρασί και το κονιάκ. Αφήνουμε να πάρει μια βράση μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σερβίρουμε με χοντρά μακαρόνια και πασπαλίζουμε με ξινή μυζήθρα.

Αξιολόγηση

Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Μεσημεριανό
Όλες οι εποχές
Κυρίως πιάτο

Βάλε στο καλάθι υλικά για 6 μερίδες

  • Ροδάμι Βούτυρο Γάλακτος 600 gr
    Κέρδος 10%
    600 γρ
    17,2 €/ κιλ€10,32
    15,48 €/ κιλ
    €9,29
    7133790
  • Δάφνη Εύβοιας 20 gr
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7068814
  • Θυμάρι Αποξηραμένο 17 gr
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064489