facebook-pixel
Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΚουραμπιέδες με φιστίκια Αιγίνης και άρωμα εσπεριδοειδών
Ab logo
  • Κουραμπιέδες με φιστίκια Αιγίνης και άρωμα εσπεριδοειδών
Κουραμπιέδες με φιστίκια Αιγίνης και άρωμα εσπεριδοειδών

Κουραμπιέδες με φιστίκια Αιγίνης και άρωμα εσπεριδοειδών

από AB FOODSTORIES
Εύκολη
31'- 60'
0/5
Μεσαίο

Θα χρειαστώ υλικά γιαμερίδες

60 μερίδες
  • 110 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 300 γρ. Ροδάμι ΑΒ (βούτυρο γάλακτος λιωμένο)
  • 600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 5 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 30 γρ. κονιάκ
  • ξύσμα από 1 μανταρίνι
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 130 γρ. ψίχα από ανάλατα φιστίκια Αιγίνης
  • άφθονη ζάχαρη άχνη, για το πασπάλισμα
  • 110 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 300 γρ. Ροδάμι ΑΒ (βούτυρο γάλακτος λιωμένο)
  • 600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 5 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 30 γρ. κονιάκ
  • ξύσμα από 1 μανταρίνι
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 130 γρ. ψίχα από ανάλατα φιστίκια Αιγίνης
  • άφθονη ζάχαρη άχνη, για το πασπάλισμα

Ας μαγειρέψουμε

Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο γάλακτος Ροδάμι ΑΒ και τα 110 γρ. ζάχαρη άχνη και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 15 - 20 λεπτά, μέχρι να φτιάξουμε μια τελείως λεία και αφράτη κρέμα (όσο περισσότερο χτυπήσουμε τα δύο αυτά υλικά, τόσο πιο αφράτοι και θρυπτοί θα γίνουν οι κουραμπιέδες μας). Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τα ξύσματα εσπεριδοειδών, χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα, αλλά μειώνουμε την ταχύτητα. Τέλος, ρίχνουμε το κονιάκ και τα φιστίκια και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 C. Με το μείγμα (που πρέπει να είναι πολύ αφράτο και εύπλαστο), πλάθουμε μικρούς κουραμπιέδες στρογγυλού σχήματος, με διάμετρο περίπου 3 εκατοστά τους οποίους τακτοποιούμε σε μεγάλο ταψί φούρνου, στρωμένο με χαρτί ψησίματος. Ψήνουμε τους κουραμπιέδες για 15 - 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν απαλά. Τους βγάζουμε από το φούρνο και τους αφήνουμε να κρυώσουν πλήρως, πριν τους καλύψουμε πολύ καλά με ζάχαρη άχνη. Βάζουμε στρώσεις από τους κουραμπιέδες σε μεγάλη πιατέλα και πασπαλίζουμε γενναιόδωρα κάθε στρώση με άχνη.

Αξιολόγηση

Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Νέα Ελληνική
Κλασική
Χριστούγεννα
Γλυκό
Χειμώνας
Γλυκό