Κριθαράκι με ψιλοκομμένα λαχανικά και τόνο κονσέρβας
από AB FOODSTORIES
Δυσκολία
ΕύκοληΧρόνος
31'- 60'Κόστος
ΜεσαίοΑξιολόγηση
5 στα 5Χαμηλών λιπαρών
Καλοκαιρινό Γεύμα
Κυρίως πιάτο
Βάλε στο καλάθι σου

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες
- 400 γρ. κριθαράκι μέτριο
- 2 κονσέρβες τόνο σε νερό, καλά στραγγισμένες
- 10 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 1 κολοκύθι, σε μικρούς κύβους
- 1 πιπεριά πράσινη, σε μικρούς κύβους
- 1 πιπεριά κόκκινη, σε μικρούς κύβους
- 1 κρεμμύδι ξερό, σε μικρούς κύβους
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 100 ml κρασί λευκό
- 1 λίτρο ζωμός λαχανικών
- 1 κ. γ. κουρκουμάς
- 1 φύλλο δάφνη
- 60 ml ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7064442
7083896
7139816
7063705
Για δες 4 ακόμη προϊόντα
Ας μαγειρέψουμε
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά, μέσα σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα. Προσθέτουμε το κολοκύθι και τις πιπεριές να σοταριστούν, αλλά όχι πολύ για να παραμείνουν τραγανά. Τα βγάζουμε από την κατσαρόλα με μια τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε σε ένα πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.Ρίχνουμε το κρεμμύδι στην κατσαρόλα και το σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει ρίχνουμε το κριθαράκι, το οποίο σοτάρουμε για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. Σβήνουμε με το κρασί και, μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε το μισό ζωμό λαχανικών, τον κουρκουμά, τη δάφνη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το κριθαράκι να βράσει μέχρι να απορροφήσει όλο το ζωμό. Τότε, προσθέτουμε και τον υπόλοιπο ζωμό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά και πάλι. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφαιρούμε τα φύλλα δάφνης και προσθέτουμε τα σοταρισμένα λαχανικά, τα ντοματίνια και τον τόνο θρυμματισμένο. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως.
Αξιολόγηση
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Μεσογειακή
Χαμηλών λιπαρών
Καλοκαιρινό Γεύμα
Μεσημεριανό
Κυρίως πιάτο
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7064442
7083896
7139816
7063705
Για δες 4 ακόμη προϊόντα