Χρόνος προετοιμασίας: Για την κουλούρα 20 λεπτά, για τα ορεκτικά 30 λεπτά
Χρόνος παραμονής για να φουσκώσει: 2 ώρες
Χρόνος μαγειρέματος: 1-1 ½ ώρα
Για το ψωμί: Ανακατεύετε όλα τα υλικά για το αρχικό ζύμωμα μαζί, μέσα στο μπολ του μίξερ. Στη συνέχεια προσθέτετε το γιαούρτι και τα αβγά και ζυμώνετε με το γάντζο ζυμώματος. Ρίχνετε λίγο-λίγο το γάλα χλιαρό, συνεχίζοντας το ζύμωμα, μέχρι να έχετε μια ζύμη λεία και ελαστική. Τέλος, προσθέτετε το βούτυρο και ζυμώνετε μέχρι να απορροφηθεί καλά από το μίγμα. Το μεταφέρετε σε λεκανίτσα ελαφρά αλευρωμένη και το αφήνετε σκεπασμένο σε μια γωνιά να ξεκουραστεί 1 ώρα περίπου, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Ξαναβάζετε το ζυμάρι σε αλευρωμένη επιφάνεια και την πλάθετε σαν καρβέλι. Σχηματίζετε στο κέντρο ένα βαθούλωμα και ανοίγετε μία τρύπα που τη μεγαλώνετε με τη γροθιά μέχρι να έχετε ένα άνοιγμα στη μέση της κουλούρας, 10-12 εκ. περίπου. Τη μεταφέρετε σε λαδωμένο ταψί. Την σκεπάζετε ξανά με πανί ή μεμβράνη και αφήνετε την κουλούρα σε ζεστό μέρος να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο. Αφαιρείτε κατόπιν τη μεμβράνη, χαράζετε ακτινωτά την επιφάνεια με μαχαίρι, 5-6 γραμμές. Αλείφετε την κουλούρα με το αβγό για να γυαλίσει και την ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 1-1 ½ ώρα, μέχρι δηλαδή να φουσκώσει αρκετά, να ροδίσει η επιφάνεια και στο χτύπημα του χεριού σας να ηχεί «κούφια». Αφήστε τη λαμπροκουλούρα να κρυώσει πάνω σε σχάρα.
Ετοιμάζετε τα ορεκτικά: Σκεπάζετε με κοπανιστή μερικά τοματίνια και άλλα με το μίγμα κατίκι-ανθότυρο. Κυλάτε μερικά μέσα σε σουσάμι. Καθαρίζετε τα ραπανάκια αφήνοντας κόκκινη φλούδα και τους δίνετε διάφορα σχήματα. Στερεώνετε τα ορεκτικά στην κουλούρα, με μακριές οδοντογλυφίδες ή καλαμάκια, φροντίζοντας να εναλλάσσονται τα χρώματα. Στερεώνετε και μερικά «γυμνά» τοματίνια. Στα αγκιναράκια βάζετε στη μέση από μία κάπαρη. Φτιάχνετε μίγμα μαγιονέζας και κέτσαπ με μερικές σταγόνες ταμπάσκο ή άλλο ντιπ και το σερβίρετε κοντά στη λαμπροκουλούρα