Οφτό αρνί ή κατσίκι σε σπιτικό φούρνο με μαρινάδα κόκκινου κρασιού
από Μυρσίνη Λαμπράκη
Δυσκολία
ΕύκοληΧρόνος
>60'Κόστος
ΥψηλόΑξιολόγηση
ΚαμίαΚλασική
Δείπνο για Δυο
Κυρίως πιάτο
Βάλε στο καλάθι σου

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες
- 2 κιλά αρνί μεσαίο σε ηλικία, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
- 1,5 φλιτζάνια του τσαγιού κόκκινο κρασί
- 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
7104641
Έχεις ήδη στην κουζίνα
7084958
Ας μαγειρέψουμε
Πλένετε καλά και στεγνώνετε το κρέας αφήνοντας το να στραγγίσει. Το περιχύνετε, τρίβοντας το ταυτόχρονα με το κρασί. Το αλατίζετε πολύ καλά και το τοποθετείτε πάνω στην σχάρα του φούρνου. Από κάτω τοποθετήστε ένα ταψί με νερό. Ψήνετε στους 180οC για 30 λεπτά. Ψηλώνετε τη θερμοκρασία στους 200οC και συνεχίζετε το ψήσιμο για 35-40 λεπτά. Σερβίρετε το κρέας ζεστό και συνοδέψτε το με άφθονη πράσινη σαλάτα.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Δείπνο για Δυο
Μεσημεριανό
Όλες οι εποχές
Κυρίως πιάτο
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
7104641
Έχεις ήδη στην κουζίνα
7084958