facebook-pixel
Ab logo
  • Πεϊνιρλί με κιμά
Πεϊνιρλί με κιμά

Πεϊνιρλί με κιμά

Το πεϊνιρλί με κιμά έρχεται από τη Μακεδονία στο πιάτο σας! #MadewithAB
Δύσκολη
>60'
0/5

Θα χρειαστώ υλικά γιαμερίδες

4 μερίδες
  • 500 g αλεύρι σκληρό (για τη ζύμη)
  • 100 g αλεύρι για όλες τις χρήσεις (για τη ζύμη)
  • 8 g μαγιά στιγμής (για τη ζύμη)
  • 250 ml χλιαρό νερό (για τη ζύμη)
  • 120 ml γάλα (για τη ζύμη)
  • 120 g βούτυρο λιωμένο
  • 30 g ζάχαρη (για τη ζύμη)
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι (για τη ζύμη)
  • 400 g κιμάς (για τη γέμιση)
  • 1 κρεμμύδια ψιλοκομμένα (για τη γέμιση)
  • 200 g χυμός τομάτας (για τη γέμιση)
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη (για τη γέμιση)
  • 1 αβγό (για τη γέμιση)
  • κόκκινο γλυκό πιπέρι (για τη γέμιση)
  • μαύρο πιπέρι
  • αλάτι
  • 400 g κασέρι
  • 500 g αλεύρι σκληρό (για τη ζύμη)
  • 100 g αλεύρι για όλες τις χρήσεις (για τη ζύμη)
  • 8 g μαγιά στιγμής (για τη ζύμη)
  • 250 ml χλιαρό νερό (για τη ζύμη)
  • 120 ml γάλα (για τη ζύμη)
  • 120 g βούτυρο λιωμένο
  • 30 g ζάχαρη (για τη ζύμη)
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι (για τη ζύμη)
  • 400 g κιμάς (για τη γέμιση)
  • 1 κρεμμύδια ψιλοκομμένα (για τη γέμιση)
  • 200 g χυμός τομάτας (για τη γέμιση)
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη (για τη γέμιση)
  • 1 αβγό (για τη γέμιση)
  • κόκκινο γλυκό πιπέρι (για τη γέμιση)

Ας μαγειρέψουμε

1. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη και τη μαγιά και ανακατεύουμε για να διαλυθεί η μαγιά. 2. Προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το αφήνουμε για 15’.3. Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για τη ζύμη και ζυμώνουμε με το γάντζο σε μέτρια ταχύτητα για 5’. 4. Μεταφέρουμε το μίγμα σε λαδωμένο μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε 45’ να φουσκώσει.5. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τον κιμά ,το κρεμμύδι και το ελαιόλαδο ώστε να καβουρδιστεί, προσθέτουμε το χυμό τομάτας, αλατοπίπερο, τη ζάχαρη και βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.6. Αφήνουμε τον κιμά να κρυώσει και προσθέτουμε το αβγό χτυπημένο, ανακατεύουμε και προσθέτουμε 150g κασέρι.7. Αλευρώνουμε τον πάγκο και ακουμπάμε επάνω το ζυμάρι και κόβουμε σε 6 κομμάτια.8. Ζυμώνουμε και δίνουμε στα ζυμάρια οβάλ σχήμα σαν βαρκούλες, τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί, αλείφουμε εσωτερικά με βούτυρο, γεμίζουμε με κιμά και τριμμένο κασέρι και τα αφήνουμε 20’.9. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC για 20‘, μαζί με το ταψί ψησίματος.10. Τοποθετούμε τα πεϊνιρλί επάνω στο δίσκο και ψήνουμε στις αντιστάσεις, στο χαμηλότερο ράφι του φούρνου για 20’.

Αξιολόγηση

Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Άλλη
Άλλο
Κυρίως πιάτο