• Βρείτε το ΑΒ σας
  • ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ
    GR
    • EN
Επιστροφή

Πιπερόπιτα με κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας

από #MadeWithAB

Μια πίτα απόλαυση

Εύκολη
Χαμηλό
Περισσότερο από 60’

Ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας

Παρουσιάστηκε σφάλμα

Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή

  • Είδος πιάτου: Ορεκτικό
  • Κουζίνα: Ελληνική
  • Διατροφή: Κλασική
  • Γεύμα: Μεσημεριανό
  • Περίσταση: Καθημερινές συνταγές

Αποστολή αυτής της συνταγής

Πιπερόπιτα με κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας
Εύκολη
Χαμηλό
Περισσότερο από 60’
5/5

Συμπληρώστε όλα τα υποχρεωτικά πεδία για να συνεχίσετε (*)

Συστατικά

- 4 Μερίδες +
  • 1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο
  • 400 g πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε λωρίδες
  • 200 g πολύχρωμες πιπεριές, κομμένες σε λωρίδες
  • 2 ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε λωρίδες
  • 2 μέτρια πράσα, κομμένα σε ροδέλες
  • 300 g κεφαλοτύρι, τριμμένο
  • 1 ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 1 βασιλικός, ψιλοκομμένος
  • 1,5 κ/γ ξερό θυμάρι
  • 1 αβγό
  • 70 ml ελαιόλαδο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλάτι
Εκτέλεση

1. Σε βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και σωτάρουμε τις πιπεριές, τα κρεμμύδια και τα πράσα σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 10’ και να βγάλουν τα υγρά τους. 2. Αφήνουμε να κρυώσουν τα λαχανικά για να ετοιμάσουμε τη γέμιση. 3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις πιπεριές, το κεφαλοτύρι, το αβγό, το θυμάρι, τον βασιλικό και τον μαϊντανό, προσθέτουμε πιπέρι και ελάχιστο αλάτι. 4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC. 5. Σε λαδωμένο ταψί απλώνουμε τα μισά φύλλα τσαλακωτά, ραντίζοντάς τα με ελαιόλαδο. 6. Προσθέτουμε τη γέμιση και κλείνουμε την πίτα με τα υπόλοιπα φύλλα τσαλακωτά, ραντίζοντας τα με ελαιόλαδο. 7. Αλείφουμε την επιφάνεια της πίτας με ελαιόλαδο και ραντίζουν με λίγο νερό 8. Ψήνουμε για 50’ στους 180οC, χωρίς αέρα και στο χαμηλότερο ράφι του φούρνου.

Πρόσφατες συνταγές

Προσθήκη στη λίστα αγορών
Φαίνεται ότι δεν έχετε ακόμη κάποια λίστα αγορών. Κάντε κλικ στο παρακάτω κουμπί για να δημιουργήσετε μια νέα λίστα.
Το συγκεκριμένο προϊόν περιλαμβάνεται ήδη σε αυτή τη λίστα.
Το προϊόν προστέθηκε στη λίστα