Ab logo
  • Πιροσκί με κιμά

Πιροσκί με κιμά

από Βίκυ Σμυρλή

Δυσκολία

Μέτρια

Χρόνος

>60'

Κόστος

Μεσαίο

Αξιολόγηση

4 στα 5
Κλασική
Πάρτυ ενηλίκων
Ορεκτικό
Πιροσκί με κιμά

Θα χρειαστώ υλικά για 6 μερίδες

6 μερίδες
  • 1/2 φλιτζάνι καυτό γάλα (για τη ζύμη)
  • Αλάτι (για το ντρεσινγκ)
  • 2 σφιχτά αβγά κομμένα σε κυβάκια (για το ντρεσινγκ)
  • 1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο (για το ντρεσινγκ)
  • 300 γρ. Κιμά (για το ντρεσινγκ)
  • 1 κουταλιά της σούπας τοματοπελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό (για το ντρεσινγκ)
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο (για το ντρεσινγκ)
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο (για το ντρεσινγκ)
  • 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (για τη ζύμη)
  • 2 αβγά (για τη ζύμη)
  • 25 γρ. νωπή μαγιά διαλυμένη σε λίγο χλιαρό γάλα (για τη ζύμη)
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι (για τη ζύμη)
  • 2 κουταλιές του γλυκού αλάτι (για τη ζύμη)
  • 125 γρ. Βούτυρο (για τη ζύμη)
  • Πιπέρι (για το ντρέσινγκ)

Βάλε στο καλάθι σου

Απαραίτητα υλικά
  • Φρέσκο Γάλα 3.5% Λιπαρά 1 lt
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7128101
  • Αυγά Φρέσκα Αχυρώνα Medium 6 Τεμάχια
    6 τεμ
    0,28 Ε/ τεμ
    €1,66
    7082725
  • Μαϊντανός Τεμάχιο Ελληνικός
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064307
  • Βόειος Κιμάς Μπούτι Άπαχος Ελληνικός 400 gr
    400 γρ
    12,08 Ε/ κιλ€4,83
    10,27 Ε/ κιλ
    €4,11
    7152434
  • Ας μαγειρέψουμε

    Αναμειγνύετε το μέλι, το αλάτι και το βούτυρο στο καυτό γάλα. Χτυπάτε τα αβγά με τη μαγιά.Ρίχνετε τα δύο μίγματα σε ένα μπολ και τα ανακατεύετε. Προσθέτετε λίγο – λίγο το αλεύρι και το ζυμώνετε μέχρι να γίνει μια βελούδινη ζύμη που να φεύγει από τα δάχτυλα. Την κρατάτε σκεπασμένη όσο ετοιμάζετε τη γέμιση. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι δίχως να το μαυρίσετε. Προσθέτετε τον κιμά και τον σοτάρετε ανακατεύοντάς τον με κινήσεις μπρος πίσω με ξύλινο κουτάλι για να μην σβολιάσει. Ρίχνετε τον τοματοπελτέ, το μαϊντανό και το αλατοπίπερο και αφήνετε τη γέμιση σε χαμηλή φωτιά για να σωθούν οι χυμοί της. Την κατεβάζετε από τη φωτιά και όταν κρυώσει προσθέτετε και αναμειγνύετε τα κυβάκια αβγών. Απλώνετε την ζύμη σε φύλλο 2 εκατοστά, κόβετεμε κουπ πατ στρογγυλά σχήματα ζύμης και στο κέντρο τους βάζετε από μια κουταλιά σούπας γέμιση. Γυρίζετε τη ζύμη για να αγκαλιάσει τη γέμιση. Με τα δάχτυλα πλάθετε τη ζύμη για να ενώσει και με τις παλάμες δίνετε στα πιροσκί ένα μακρόστενο σχήμα. Τα αφήνετε να φουσκώσουν λίγο ακόμη σκεπασμένα. Τα τηγανίζετε σε καυτό άφθονο ελαιόλαδο γυρίζοντάς τα με την βοήθεια δύο κουταλιών για να μην χάσουν το σχήμα τους.

    Αξιολόγηση
    Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
    Πες μας πόσο σου άρεσε!
    Ελληνική
    Κλασική
    Πάρτυ ενηλίκων
    Άλλο
    Όλες οι εποχές
    Ορεκτικό
    • Πιροσκί με κιμά

    Βάλε στο καλάθι σου

    Απαραίτητα υλικά
  • Φρέσκο Γάλα 3.5% Λιπαρά 1 lt
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7128101
  • Αυγά Φρέσκα Αχυρώνα Medium 6 Τεμάχια
    6 τεμ
    0,28 Ε/ τεμ
    €1,66
    7082725
  • Μαϊντανός Τεμάχιο Ελληνικός
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064307
  • Βόειος Κιμάς Μπούτι Άπαχος Ελληνικός 400 gr
    400 γρ
    12,08 Ε/ κιλ€4,83
    10,27 Ε/ κιλ
    €4,11
    7152434