facebook-pixel
Ab logo
  • Πίτα με πράσα και κιμά
Πίτα με πράσα και κιμά

Πίτα με πράσα και κιμά

από AB FOODSTORIES
>60'
2/5

Θα χρειαστώ υλικά γιαμερίδες

8 μερίδες
  • 60 ml ελαιόλαδο «Η ΑΒ κοντά στην ελληνική γη», από τη Σητεία
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 4 μέτρια πράσα, σε ροδέλες
  • 400 g χοιρινός κιμάς άπαχος
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1/4 κ.γ. κανέλα σκόνη
  • 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο σκόνη
  • 4 αβγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • αλάτι, πιπέρι
  • 50 g ανάμεικτοι σπόροι και σιτηρά (κολοκυθόσπορος, λιόσπορος, βρόμη κ.ά.)
  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 60 ml ελαιόλαδο «Η ΑΒ κοντά στην ελληνική γη», από τη Σητεία
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 4 μέτρια πράσα, σε ροδέλες
  • 400 g χοιρινός κιμάς άπαχος
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1/4 κ.γ. κανέλα σκόνη
  • 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο σκόνη
  • 4 αβγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • αλάτι, πιπέρι
  • 50 g ανάμεικτοι σπόροι και σιτηρά (κολοκυθόσπορος, λιόσπορος, βρόμη κ.ά.)
  • 2 φύλλα σφολιάτας

Ας μαγειρέψουμε

• Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα πράσα για 15 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά. Δυναμώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε τον κιμά και τη δάφνη και τον τσιγαρίζουμε, ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι να ροδίσει και να αρχίσει να κολλάει στον πάτο της κατσαρόλας. Ρίχνουμε 1/2 φλ. νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σωθεί το υγρό. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, ανακατεύουμε, αποσύρουμε και, όταν το μείγμα κρυώσει, ρίχνουμε τα αβγά και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά. • Λαδώνουμε ένα ρηχό ταψί με διάμετρο 30-32 εκ., σκορπίζουμε το μισό μείγμα σπόρων και πάνω τους στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας, καλύπτοντας και τα τοιχώματα. Πάνω στο φύλλο απλώνουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο. Κόβουμε τις άκρες των φύλλων που εξέχουν, τις γυρίζουμε προς τα μέσα και αλείφουμε την επιφάνεια με το χτυπημένο αβγό. Ραντίζουμε με λίγο νερό, σκορπίζουμε το υπόλοιπο μείγμα σπόρων και χαράζουμε την πίτα σε καρεδάκια. • Την ψήνουμε στους 180°C για 40-45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει όμορφα.

Αξιολόγηση

Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Καθημερινές συνταγές