Ab logo
  • Ψητό αρνίσιο μπούτι

Ψητό αρνίσιο μπούτι

από LURPAK

Δυσκολία

Εύκολη

Χρόνος

>60'

Αξιολόγηση

Καμία
Κλασική
Πάσχα
Κυρίως πιάτο
Ψητό αρνίσιο μπούτι

Θα χρειαστώ υλικά για 6 μερίδες

6 μερίδες
  • 2 kg αρνίσιο μπούτι
  • 4 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, χονροκομμένες
  • 10 αντσούγιες
  • 1 μικρό ματσάκι δενδρολίβανο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι
  • 80 g βούτυρο Lurpak ανάλατο, μαλακό (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 50 g κρύο βούτυρο Lurpak ανάλατο
  • 150 ml λευκό κρασί
  • 500 g ανάμεικτα ραπανάκια, τα μεγάλα κομμένα στην μέση και τα μικρά ολόκληρα
  • 300 g φρέσκος αρακάς
  • 1 μικρό ματσάκι μέντα χοντροκομμένη

Βάλε στο καλάθι σου

Απαραίτητα υλικά
  • Αρνί Γάλακτος Ελλάδας Τυποποιημένο
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7075140
  • Σκόρδα Ξερά Δίχτυ Ελληνικά
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064241
  • Δενδρολίβανο Αποξηραμένο 25 gr
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064492
  • Αλάτι Πλαστική Φιάλη 400 gr
    400 γρ
    0,8 Ε/ κιλ
    €0,32
    7132904
  • Ας μαγειρέψουμε

    Βγάλτε το κρέας από το ψυγείο και αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου τουλάχιστον για 30 λεπτά πριν το μαγείρεμα. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς. Λιώστε σε ένα γουδί το σκόρδο, το δενδρολίβανο και τις αντζούγιες, μαζί με το αλάτι και το πιπέρι, μέχρι να σχηματιστεί ένα παχύ μείγμα. Στη συνέχεια ανακατέψτε το με το Lurpak®, το οποίο έχετε αφήσει σε θερμοκρασία δωματίου για να μαλακώσει. Αλείψτε το αρνίσιο μπούτι με μια γενναία δόση από το μείγμα του βουτύρου και τοποθετήστε το σε ένα ταψί. Ψήστε το για 15 λεπτά και στη συνέχεια χαμηλώστε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς, ψήνοντάς το για 1 ώρα ακόμα και αλείφοντάς το ανά διαστήματα με τους χυμούς από το ταψί. Εν τω μεταξύ, βάλτε το κρύο Lurpak® σε ένα καυτό τηγάνι ώστε να αρχίσει να βγάζει μικρές φυσαλίδες, προσθέτοντας στη συνέχεια το λευκό κρασί, τα ραπανάκια και τον αρακά για να ζεσταθεί το μείγμα και να «γαλακτοματοποιηθεί» (να αποκτήσει δηλαδή τη ρευστότητα μιας μαγιονέζας) 15 λεπτά πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμά του, αφαιρέστε το αρνίσιο μπούτι από τον φούρνο, περιχύστε το με το μείγμα από τα ραπανάκια και τον αρακά και στη συνέχεια ξαναβάλτε το στον φούρνο για τα υπόλοιπα 15 λεπτά. Όταν τελειώσει το μαγείρεμα, αφαιρέστε το από τον φούρνο, καλύψτε το με αλουμινόχαρτο και αφήστε το στην άκρη για 20 λεπτά ώστε να δέσουν οι γεύσεις. Όταν έρθει η ώρα να σερβίρετε , αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και πασπαλίστε το με φρεσκοκομμένη μέντα.
    Αξιολόγηση
    Καμία
    Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
    Πες μας πόσο σου άρεσε!
    Διεθνή
    Κλασική
    Πάσχα
    Μεσημεριανό
    Κυρίως πιάτο
    • Ψητό αρνίσιο μπούτι

    Βάλε στο καλάθι σου

    Απαραίτητα υλικά
  • Αρνί Γάλακτος Ελλάδας Τυποποιημένο
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7075140
  • Σκόρδα Ξερά Δίχτυ Ελληνικά
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064241
  • Δενδρολίβανο Αποξηραμένο 25 gr
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064492
  • Αλάτι Πλαστική Φιάλη 400 gr
    400 γρ
    0,8 Ε/ κιλ
    €0,32
    7132904