Ετοιμάζετε το ντρέσινγκ. Πολτοποιείτε το σκόρδο στο γουδί μαζί με την αντσούγια και τα μεταφέρετε σε ένα μπολ. Προσθέτετε στο μπολ τους κρόκους των αβγών, το ξίδι, το ελαιόλαδο,την μουστάρδα και το πιπέρι. Τα χτυπάτε όλα μαζί με σύρμα. Αν το ντρέσινγκ βγει σφιχτό προσθέτετε λίγο κρύο νερό. Πλένετε το μαρούλι, το στεγνώνετε και το κόβετε σε μεγάλα κομμάτια.Περνάτε μισή σκελίδα σκόρδου στα δόντια ενός πιρουνιού. Τρίβετε την σκελίδα στα τοιχώματα του μπολ για να το αρωματίσετε. Βάζετε την σαλάτα στο μπολ και την περιχύνετε με το ντρέσινγκ. Την ανακατεύετε απαλά για να πάει το ντρέσινγκ παντού. Ρίχνετε τα κρουτόν και τις φλούδες παρμεζάνας και σερβίρετε.