Σαλάτα με φασολάκια πέστο και φλούδες παρμεζάνας
από Μυρσίνη Λαμπράκη
Δυσκολία
ΜέτριαΧρόνος
1'- 30'Κόστος
ΜεσαίοΑξιολόγηση
ΚαμίαΚλασική
Δείπνο για Δυο
Σαλάτα
Βάλε στο καλάθι σου

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες
- 1 κιλό φρέσκα φασολάκια
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κ. σούπας ξύδι βαλσαμικό
- 1 σκελίδα μικρή σκόρδο πολτοποιημένη, προαιρετικά
- 1 κουταλιά της σούπας πέστο βασιλικού
- 1 φλιτζάνι τσαγιού όχι καλά γεμάτο παρμεζάνα
- 6 μικρά τοματίνια
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
7231636
7068197
7064248
7084704
Για δες 2 ακόμη προϊόντα
Ας μαγειρέψουμε
p>
Καταρχήν, καθαρίζετε και πλένετε τα φασολάκια. Τα ρίχνετε σε μπόλικο βραστό αλατισμένο νερό για 7 λεπτά. Τα τραβάτε με τρυπητή κουτάλα και τα ρίχνετε αμέσως σε κρύο νερό για 1-2 λεπτά για να διατηρήσουν το χρώμα τους ζωηρό. Έπειτα τα στραγγίζετε και τα ρίχνετε σε ένα ευρύχωρο μπολ. Σε ένα δεύτερο μπολ ρίχνετε το πέστο μαζί με το σκόρδο, το ελαιόλαδο και το ξίδι. Τα ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να ενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους. Περιχύνετε με τη σάλτσα τα φασολάκια. Έπειτα κόβετε τα τοματίνια στη μέση και τα προσθέτετε στη σαλάτα, μαζί με την παρμεζάνα τα ανακατεύετε και σερβίρετε αμέσως.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
Δείπνο για Δυο
Βραδινό
Όλες οι εποχές
Σαλάτα
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
7231636
7068197
7064248
7084704
Για δες 2 ακόμη προϊόντα