Σαρδέλες σε αμπελόφυλλα
από Σιμόνη Καφίρη
Δυσκολία
ΜέτριαΧρόνος
31'- 60'Κόστος
ΜεσαίοΑξιολόγηση
ΚαμίαΚλασική
25η Μαρτίου
Ορεκτικό
Βάλε στο καλάθι σου

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες
- 1 κιλό σαρδέλες (μεγέθους, περίπου, 11-12 εκ.)
- Αμπελόφυλλα τόσα, όσα και οι σαρδέλες
- Τομάτα σφιχτή, κομμένή ροδέλες (προαιρετικά)
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 λεμόνι,τον χυμό
- Αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7128327
7063671
7062286
Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
7062945
Για δες 4 ακόμη προϊόντα
Ας μαγειρέψουμε
Καθαρίζουμε τις σαρδέλες από κεφάλι, εντόσθια και ραχοκοκαλιά, τις πλένουμε και τις στραγγίζουμε καλά. Ζεματάμε τα αμπελόφυλλα και τυλίγουμε μία-μία τις σαρδέλες με τη γυαλιστερή πλευρά των φύλλων προς
τα έξω. Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο και το λεμόνι. Στρώνουμε ένα λαδωμένο ταψί με τις τομάτες και αραδιάζουμε από πάνω τις τυλιγμένες σαρδέλες. Τις αλατοπιπερώνουμε και τις περιχύνουμε με το λαδολέμονο. Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο
στους 220οC για 8-10 λεπτά. Ανακατεύουμε το κρεμμύδι με τον μαϊντανό, τις πασπαλίζουμε και τις σερβίρουμε χωρίς καθυστέρηση. tip: Αν θέλετε να το δροσίσετε, συνοδεύστε με σάλτσα γιαουρτιού με άνηθο.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
25η Μαρτίου
Άλλο
Όλες οι εποχές
Ορεκτικό
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7128327
7063671
7062286
Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
7062945
Για δες 4 ακόμη προϊόντα