facebook-pixel
Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΣφακιανές πίτες με μυζήθρα
Ab logo
  • Σφακιανές πίτες με μυζήθρα
Σφακιανές πίτες με μυζήθρα

Σφακιανές πίτες με μυζήθρα

από AB Foodstories
Εύκολη
>60'
0/5
Χαμηλό

Θα χρειαστώ υλικά γιαμερίδες

10 μερίδες
  • 500 g μυζήθρα από την Κουρούπα «ΑΒ Επιλογή»
  • 500 g αλεύρι από τη Δράμα για όλες τις χρήσεις «Η ΑΒ κοντά στην ελληνική γη»
  • 60 ml ρακή ή τσίπουρο
  • 240 ml νερό, χλιαρό
  • 40 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ΠΟΠ από το Κολυμβάρι Χανίων «Η ΑΒ κοντά στην ελληνική γη»+ επιπλέονγια το τηγάνισμα
  • λίγο αλάτι
  • μέλι από την Κρήτη «Η ΑΒ κοντά στην ελληνική γη» ή πετιμέζι
  • χοντροσπασμένα καρύδια
  • κανέλα, σε σκόνη
  • 500 g μυζήθρα από την Κουρούπα «ΑΒ Επιλογή»
  • 500 g αλεύρι από τη Δράμα για όλες τις χρήσεις «Η ΑΒ κοντά στην ελληνική γη»
  • 60 ml ρακή ή τσίπουρο
  • 240 ml νερό, χλιαρό
  • 40 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ΠΟΠ από το Κολυμβάρι Χανίων «Η ΑΒ κοντά στην ελληνική γη»+ επιπλέονγια το τηγάνισμα
  • λίγο αλάτι
  • μέλι από την Κρήτη «Η ΑΒ κοντά στην ελληνική γη» ή πετιμέζι
  • χοντροσπασμένα καρύδια
  • κανέλα, σε σκόνη

Ας μαγειρέψουμε

• Ζύμη: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το νερό, τη ρακή ή το τσίπουρο, το ελαιόλαδο και λίγο αλάτι και προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς με το χέρι μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά σε ενιαία ζύμη, όχι σκληρή. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο και ζυμώνουμε καλά με τα χέρια για 5 λεπτά. Σκεπάζουμε τη ζύμη με μια πετσέτα και την αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί. Τη χωρίζουμε σε 10 ίσα κομμάτια, τα πλάθουμε σε στρογγυλά μπαλάκια και τα αφήνουμε για 20 λεπτά να ξεκουραστούν. • Πίτες: Κόβουμε τη μυζήθρα σε 10 κομμάτια των 50 γρ. και τα πλάθουμε λίγο με τα χέρια να γίνουν σαν πλακέ δισκάκια. • Βάζουμε ένα μπαλάκι ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο και το ανοίγουμε με τον πλάστη σε λεπτό πιτάκι. Βάζουμε στο κέντρο ένα δισκάκι τυριού και με τα δάχτυλα σηκώνουμε τη ζύμη γύρω από το δισκάκι, φέρνοντάς τη στο κέντρο για να εγκλωβίσουμε το τυρί. Πιέζουμε με τις παλάμες για να κλείσει καλά και βάζουμε το πιτάκι και πάλι στον πάγκο. Πιέζουμε απαλά με τον πλάστη και ανοίγουμε την πίτα να έχει διάμετρο περίπου 15-18 εκ. Τη βάζουμε στην άκρη, τη σκεπάζουμε και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά. • Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο. Ψήνουμε μία μία τις πίτες για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν, και τις σερβίρουμε ζεστές με μέλι ή πετιμέζι πασπαλισμένες με καρύδια και κανέλα.

Αξιολόγηση

Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Κρητική
Κλασική
Πάσχα
Γλυκό,Μεσημεριανό,Άλλο
Όλες οι εποχές
Γλυκό