Ας μαγειρέψουμε
• Ζύμη: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το νερό, τη ρακή ή το τσίπουρο, το ελαιόλαδο και λίγο αλάτι και προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς με το χέρι μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά σε ενιαία ζύμη, όχι σκληρή. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο και ζυμώνουμε καλά με τα χέρια για 5 λεπτά. Σκεπάζουμε τη ζύμη με μια πετσέτα και την αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί. Τη χωρίζουμε σε 10 ίσα κομμάτια, τα πλάθουμε σε στρογγυλά μπαλάκια και τα αφήνουμε για 20 λεπτά να ξεκουραστούν. • Πίτες: Κόβουμε τη μυζήθρα σε 10 κομμάτια των 50 γρ. και τα πλάθουμε λίγο με τα χέρια να γίνουν σαν πλακέ δισκάκια. • Βάζουμε ένα μπαλάκι ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο και το ανοίγουμε με τον πλάστη σε λεπτό πιτάκι. Βάζουμε στο κέντρο ένα δισκάκι τυριού και με τα δάχτυλα σηκώνουμε τη ζύμη γύρω από το δισκάκι, φέρνοντάς τη στο κέντρο για να εγκλωβίσουμε το τυρί. Πιέζουμε με τις παλάμες για να κλείσει καλά και βάζουμε το πιτάκι και πάλι στον πάγκο. Πιέζουμε απαλά με τον πλάστη και ανοίγουμε την πίτα να έχει διάμετρο περίπου 15-18 εκ. Τη βάζουμε στην άκρη, τη σκεπάζουμε και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά. • Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο. Ψήνουμε μία μία τις πίτες για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν, και τις σερβίρουμε ζεστές με μέλι ή πετιμέζι πασπαλισμένες με καρύδια και κανέλα.