Ας μαγειρέψουμε
Βάζετε σε μπολ το αλεύρι, κάνετε στο κέντρο μια λακκούβα και ρίχνετε το αλάτι και το νερό. Ανακατεύετε το μίγμα μέχρι να έχετε μια σφιχτή ζύμη στην υφή του βουτύρου. Κάνετε τη ζύμη μια μπάλα και την αφήνετε να ξεκουραστεί 30 λεπτά. Την ζυγίζετε και κατόπιν ζυγίζετε το μισό του βάρους της σε φρέσκο βούτυρο. Ανοίγετε με τον πλάστη τη ζύμη σε χοντρό παραλληλόγραμμο φύλλο πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια. (Το μήκος του να είναι 3 φορές το πλάτος του παραλληλόγραμμου) και βάζετε το βούτυρο κομματιασμένο στο κέντρο του ώστε να καλύψει το 1/3 της επιφάνειας. Διπλώνετε προς τα μέσα το πρώτο κενό κομμάτι, πάνω στο βούτυρο και το σκεπάζετε με το δεύτερο κενό κομμάτι. Τώρα έχετε ένα τετράγωνο κομμάτι φύλλου, που ανάμεσα έχει το βούτυρο. Ξαναπλάθετε με τον πλάστη τη διπλωμένη ζύμη ώστε να πάρει το αρχικό μέγεθος. Διπλώνετε ξανά τη ζύμη στα τρία, όπως πριν, την αναποδογυρίζετε (το πάνω, κάτω) και ξαναπλάθετε ώστε να πάρει πάλι το αρχικό της μέγεθος. Την αφήνετε να ξεκουραστεί 25 λεπτά και μετά αρχίζετε ξανά την ίδια διαδικασία (δίπλωμα –πλάσιμο-αναποδογύρισμα) για 6 φορές. Η ζύμη είναι έτοιμη για χρήση. Αν θέλετε την ανοίγετε σε φύλλα με πάχος 4εκ. Μπορείτε να τα διατηρήσετε στο ψυγείο, για 2 ημέρες, ή στην κατάψυξη, βάζοντας ανάμεσα στα φύλλα λαδόκολλα και τα τυλίγετε σε ρολό.