Σπανακόρυζο με καλαμαράκια
από Πηγή ΑΒ Μagazine
Δυσκολία
ΜέτριαΧρόνος
31'- 60'Κόστος
ΧαμηλόΑξιολόγηση
ΚαμίαΚλασική
Νηστίσιμα
Κυρίως πιάτο
Βάλε στο καλάθι σου

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες
- 1 συσκευασία Σπανακόρυζο 1.000 γρ.
- 600 γρ. καλαμαράκια κομμένα σε ροδέλες
- 2/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2 κουταλιές της σούπας Άνηθος Ψιλοκομμένος
- 1 λεμόνι (χυμός)
- 1 φλιτζάνι ζωμός λαχανικών
- Αλάτι
- Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7082737
7062286
7064229
7064310
Για δες 3 ακόμη προϊόντα
Ας μαγειρέψουμε
Ζεσταίνετε το ⅓ από το ελαιόλαδο και σοτάρετε τις ροδέλες των καλαμαριών για 7 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Χύνετε το λάδι και κρατάτε τα καλαμαράκια. Ζεσταίνετε σε καθαρή κατσαρόλα το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρετε το περιεχόμενο της συσκευασίας για 5 λεπτά περίπου. Προσθέτετε τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμη. Προσθέτετε το ζωμό λαχανικών και αλατοπίπερο και βράζετε σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά. Κατόπιν ρίχνετε στην κατσαρόλα τα καλαμαράκια και το χυμό λεμονιού και βράζετε για 10-12 λεπτά ακόμη κουνώντας την κατσαρόλαή ανακατεύοντας προσεκτικά.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Νηστίσιμα
Μεσημεριανό
Όλες οι εποχές
Κυρίως πιάτο
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7082737
7062286
7064229
7064310
Για δες 3 ακόμη προϊόντα