facebook-pixel
Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΤάρτα με κρέμα αμυγδάλου & ρόδι
Ab logo
  • Τάρτα με κρέμα αμυγδάλου & ρόδι
Τάρτα με κρέμα αμυγδάλου & ρόδι

Τάρτα με κρέμα αμυγδάλου & ρόδι

από Πέτρος Εμμανουήλ
Δύσκολη
>60'
0/5
Μεσαίο

Θα χρειαστώ υλικά γιαμερίδες

6 μερίδες
  • 3 αβγά
  • 600 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 120 γρ. βούτυρο φρέσκο 82% (για τη γέμιση τάρτας)
  • 300 γρ. βούτυρο φρέσκο 82%
  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 14 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 120 γρ. ζάχαρη άχνη (για τη γέμιση τάρτας)
  • 2 (για γέμιση τάρτας) αβγά
  • 120 γρ. αμύγδαλο πούδρα (για τη γέμιση τάρτας)
  • 25 γρ. αλεύρι μαλακό (για τη γέμιση τάρτας)
  • 25 γρ. ρούμι μαύρο (για τη γέμιση τάρτας)
  • 150 γρ. ρόδι καθαρισμένο (για τη γέμιση τάρτας)
  • 100 γρ. μέλι (για τη γέμιση τάρτας)
  • 3 αβγά
  • 600 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 120 γρ. βούτυρο φρέσκο 82% (για τη γέμιση τάρτας)
  • 300 γρ. βούτυρο φρέσκο 82%
  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 14 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 120 γρ. ζάχαρη άχνη (για τη γέμιση τάρτας)
  • 2 (για γέμιση τάρτας) αβγά
  • 120 γρ. αμύγδαλο πούδρα (για τη γέμιση τάρτας)
  • 25 γρ. αλεύρι μαλακό (για τη γέμιση τάρτας)
  • 25 γρ. ρούμι μαύρο (για τη γέμιση τάρτας)
  • 150 γρ. ρόδι καθαρισμένο (για τη γέμιση τάρτας)
  • 100 γρ. μέλι (για τη γέμιση τάρτας)

Ας μαγειρέψουμε

Για βάση τάρτας: Βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη σε ένα μίξερ με σύρμα και τα χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν, δηλαδή το βούτυρο να φουσκώσει και να πάρει ένα λευκό χρώμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αβγά σιγά-σιγά μέχρι να γίνουν ένα με το υπόλοιπο μίγμα. Τέλος, κατεβάζουμε από το μίξερ και ρίχνουμε μέσα το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας πολύ απαλά με το χέρι μέχρι να δέσει το μίγμα σε ένα απαλό ζυμάρι. Πριν το ανοίξουμε στη φόρμα ψησίματος το αφήνουμε 20 λεπτά στο ψυγείο να «ξεκουραστεί». Απλώνουμε το ζυμάρι σε μία ταρτιέρα και τρυπάμε τη βάση με ένα πιρούνι (για να μην μας σηκωθεί στο ψήσιμο). Ψήνουμε στους 180ºC για περίπου 15 λεπτά. Προσοχή! Δεν πειράζει αν είναι λίγο λευκή στη μέση η τάρτα διότι θα ξαναψηθεί μόλις βάλουμε το μίγμα.

Για γέμιση τάρτας: Βάζουμε το βούτυρο με την άχνη σε ένα μίξερ με σύρμα και χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν. Έπειτα προσθέτουμε λίγα-λίγα τα αβγά μέχρι να γίνουν ένα με τα υπόλοιπα υλικά. Κατεβάζουμε τον κάδο από το μίξερ και ανακατεύοντας ελαφρά με μία κουτάλα ρίχνουμε το ρούμι, το ρόδι, το αμύγδαλο πούδρα και το αλεύρι. Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά μας βάζουμε το μίγμα στην τάρτα και ψήνουμε στους 160ºC για 40 με 45 λεπτά. Θα καταλάβουμε ότι είναι έτοιμη μόλις η επιφάνεια της τάρτας μας ροδίσει. Τέλος, όπως θα τη βγάλουμε ζεστή ρίχνουμε από επάνω το μέλι. Για το γαρνίρισμα απλώνουμε επάνω ρόδι με μέλι.

Αξιολόγηση

Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Άλλο
Χειμώνας
Γλυκό

Βάλε στο καλάθι υλικά για 6 μερίδες

  • Αυγά Ελευθέρας Βοσκής Medium 6 Τεμάχια
    6 τεμ
    0,45 €/ τεμ
    €2,69
    7133107
  • Ζάχαρη Άχνη 400g
    400 γρ
    1,63 €/ κιλ
    €0,65
    7066177
  • ΑΛΕΥΡΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΑΛΑΚΟ 1 KGR
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7069681
  • Αυγά Φρέσκα Αχυρώνα Medium 6 Τεμάχια
    6 τεμ
    0,36 €/ τεμ
    €2,15
    7082725