facebook-pixel
Ab logo
  • Τηγανίτες μαρίδας
Τηγανίτες μαρίδας

Τηγανίτες μαρίδας

από Σιμόνη Καφίρη
Εύκολη
1'- 30'
0/5
Χαμηλό

Θα χρειαστώ υλικά γιαμερίδες

4 μερίδες
  • 1/2 κιλό ψιλό μαριδάκι
  • 250 γρ. κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • Αλάτι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • αλεύρι
  • 1/2 κιλό ψιλό μαριδάκι
  • 250 γρ. κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • Αλάτι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • αλεύρι

Ας μαγειρέψουμε

Πλένετε και καθαρίζετε το μαριδάκι. Το βάζετε σε σουρωτήρι να στραγγίσει για μερικά λεπτά. Το ανακατεύετε με τα κρεμμύδια και αλατίζετε. Ρίχνετε στο μίγμα τόσο αλεύρι ώστε να αλευρωθεί καλά. Το κοσκινίζετε για να φύγει το παραπανίσιο αλεύρι. Ζεσταίνετε καλά το ελαιόλαδο και ρίχνετε κουταλιές από το μίγμα. Πιέζετε την επιφάνεια ώστε να πλατύνει και τηγανίζετε μέχρι να ροδίσουν και οι δύο πλευρές. Μεταφέρετε τις τηγανίτες με τρυπητή κουτάλα σε απορροφητικό χαρτί. Τις σερβίρετε ζεστές, παρέα με καυτερή άγρια ρόκα.

Αξιολόγηση

Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική Παραδοσιακή
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Brunch
Όλες οι εποχές
Ορεκτικό

Βάλε στο καλάθι υλικά για 4 μερίδες

  • Αλεύρι Όλων Των Χρήσεων 1 Kg
    1 κιλ
    0,75 €/ κιλ
    €0,75
    7087510
  • Έχεις ήδη στην κουζίνα
  • Αλάτι Ψιλό Σε Πλαστική Φιάλη 750 gr
    750 γρ
    0,87 €/ κιλ
    €0,65
    7084958
  • 7062286