Ας μαγειρέψουμε
1. Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση και με ένα μαχαιράκι χαράζουμε τη σάρκα τους 3 φορές κατά μήκος χωρίς να φτάσουμε μέχρι τη φλούδα τους. 2. Τις ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού, τις λαδώνουμε και τις αλατίζουμε καλά 3. Τοποθετούμε τις μελιτζάνες σε ταψί, ψήνουμε για 20’ στους 180οC. 4. Ψιλοκόβουμε τις τομάτες σε κυβάκια και τα κρεμμύδια σε φέτες. 5. Σε ένα τηγάνι βάζουμε 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και σε χαμηλή φωτιά σοτάρουμε το κρεμμύδι για 15’. 6. Προσθέτουμε τα σκόρδα σε φέτες, τον τοματοπελτέ, τις τομάτες, τη ζάχαρη, τη δάφνη, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι, μόλις πάρει μια-δύο βράσεις η σάλτσα αποσύρουμε. 7. Προσθέτουμε στη σάλτσα ψιλοκομμένα το μαϊντανό και το δυόσμο, με αυτό το μείγμα καλύπτουμε τις μελιτζάνες. 8. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και προσθέτουμε στο ταψί το κρασί, καλύπτουμε με λαδόκολλα και ψήνουμε για 60’ στους 180οC στις αντιστάσεις. 9. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα, προσθέτουμε τη φέτα και ψήνουμε άλλα 20’. 10. Σερβίρουμε το ιμάμ σε θερμοκρασία δωματίου.