Τσιλίχουρδα Κέρκυρας
Από ένα πασχαλινό τραπέζι, δεν μπορεί να λείπει η μαγειρίτσα! Απόλαυσε την Τσιλιχούρδα, μία παραλλαγή της από την Κέρκυρα!
Δυσκολία
ΕύκοληΧρόνος
>60'Κόστος
ΜεσαίοΑξιολόγηση
ΚαμίαΚλασική
Πάσχα
Ορεκτικό
Βάλε στο καλάθι σου

Θα χρειαστώ υλικά για 8 μερίδες
- 1 αρνίσιες συκωταριές αρνίσια συκωταριά
- 300 g εντεράκια
- 10 φρέσκο κρεμμυδάκι
- 5 φρέσκα σκόρδα
- 2 ματσάκια άνηθος
- 1 ματσάκι μάραθος
- 1 ματσάκι δυόσμος
- 3 πράσα
- 100 ml ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας κόκκινο γλυκό πιπέρι
- αλάτι
- πιπέρι
- λεμόνι (για το σερβίρισμα)
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7064229
7064241
7064310
7064335
Για δες 4 ακόμη προϊόντα
Ας μαγειρέψουμε
1. Πλένουμε σχολαστικά τα εντεράκια και τη συκωταριά, τα ζεματάμε σε καυτό νερό και βράζουμε για 10’. Τα αφαιρούμε από το νερό και μόλις κρυώσουν τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. 2. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, τα σκόρδα, τα πράσα και τα μυρωδικά. 3. Σε μεγάλη και βαθιά κατσαρόλα σοτάρουμε με το μισό ελαιόλαδο τα συκωτάκια και τα εντεράκια μέχρι να πάρουν χρώμα. 4. Προσθέτουμε τα λαχανικά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2’ ακόμη. 5. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, αλάτι, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τέλος προσθέτουμε περίπου 600ml ζεστό νερό και σιγοβράζουμε τα τσιλίχουδρα μέχρι να πάρουμε μια ωραία, πηχτή σούπα. 6. Σερβίρουμε με χυμό λεμονιού.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Πάσχα
Μεσημεριανό
Ορεκτικό
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7064229
7064241
7064310
7064335
Για δες 4 ακόμη προϊόντα