Ζωμός ψαριού
από Σιμόνη Καφίρη
Δυσκολία
ΕύκοληΧρόνος
31'- 60'Κόστος
ΜεσαίοΑξιολόγηση
ΚαμίαΚλασική
Καθημερινές συνταγές
Σούπα
Βάλε στο καλάθι σου

Θα χρειαστώ υλικά για 8 μερίδες
- 2 κιλά πετρόψαρα ή κεφάλια από άλλα ψάρια, και κόκαλα
- Αλάτι
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- 2 κλαδάκια θυμάρι φρέσκο
- 2 κλαδάκια μαϊντανό
- 2 κουταλιά ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 ψιλοκομμένο φινόκιο
- 1 πράσο σε ροδέλες
- 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- πιπέρι
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7087799
7064489
7064307
7062286
Για δες 4 ακόμη προϊόντα
Ας μαγειρέψουμε
Ζεσταίνετε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι, το πράσο, το φινόκιο και το σκόρδο. Προσθέτετε τα ψάρια, τα γυρίζετε λίγο στο ελαιόλαδο, σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε 2 ½ λίτρα νερό, τον μαϊντανό, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Αφήνετε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά –να κάνει κάθε τόσο μικρές φουσκάλες- ξαφρίζοντας όταν χρειάζεται. Βράζετε για 20 λεπτά περίπου. Σουρώνετε σε λεπτή σίτα και διατηρείτε το ζωμό στο ψυγείο 2-3 ημέρες ή στην κατάψυξη μέχρι να τον χρειαστείτε.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Μεσημεριανό
Όλες οι εποχές
Σούπα
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7087799
7064489
7064307
7062286
Για δες 4 ακόμη προϊόντα