Ab logo
  • Ζωμός ψαριού

Ζωμός ψαριού

από Σιμόνη Καφίρη

Δυσκολία

Εύκολη

Χρόνος

31'- 60'

Κόστος

Μεσαίο

Αξιολόγηση

Καμία
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Σούπα
Ζωμός ψαριού

Θα χρειαστώ υλικά για 8 μερίδες

8 μερίδες
  • 2 κιλά πετρόψαρα ή κεφάλια από άλλα ψάρια, και κόκαλα
  • Αλάτι
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 2 κλαδάκια θυμάρι φρέσκο
  • 2 κλαδάκια μαϊντανό
  • 2 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ψιλοκομμένο φινόκιο
  • 1 πράσο σε ροδέλες
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • πιπέρι

Βάλε στο καλάθι σου

Απαραίτητα υλικά
  • Οίνος Λευκός Κρητικός 750ml
    750 ml
    3,99 Ε/ λιτ
    €2,99
    7087799
  • Θυμάρι Αποξηραμένο 17 gr
    17 γρ
    76,47 Ε/ κιλ
    €1,30
    7064489
  • Μαϊντανός Τεμάχιο Ελληνικός
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064307
  • Ας μαγειρέψουμε

    Ζεσταίνετε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι, το πράσο, το φινόκιο και το σκόρδο. Προσθέτετε τα ψάρια, τα γυρίζετε λίγο στο ελαιόλαδο, σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε 2 ½ λίτρα νερό, τον μαϊντανό, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Αφήνετε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά –να κάνει κάθε τόσο μικρές φουσκάλες- ξαφρίζοντας όταν χρειάζεται. Βράζετε για 20 λεπτά περίπου. Σουρώνετε σε λεπτή σίτα και διατηρείτε το ζωμό στο ψυγείο 2-3 ημέρες ή στην κατάψυξη μέχρι να τον χρειαστείτε.
    Αξιολόγηση
    Καμία
    Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
    Πες μας πόσο σου άρεσε!
    Διεθνή
    Κλασική
    Καθημερινές συνταγές
    Μεσημεριανό
    Όλες οι εποχές
    Σούπα
    • Ζωμός ψαριού

    Βάλε στο καλάθι σου

    Απαραίτητα υλικά
  • Οίνος Λευκός Κρητικός 750ml
    750 ml
    3,99 Ε/ λιτ
    €2,99
    7087799
  • Θυμάρι Αποξηραμένο 17 gr
    17 γρ
    76,47 Ε/ κιλ
    €1,30
    7064489
  • Μαϊντανός Τεμάχιο Ελληνικός
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064307