facebook-pixel
Ab logo
  • Ζωμός ψαριού
Ζωμός ψαριού

Ζωμός ψαριού

από Σιμόνη Καφίρη
Εύκολη
31'- 60'
0/5
Μεσαίο

Θα χρειαστώ υλικά γιαμερίδες

8 μερίδες
  • 2 κιλά πετρόψαρα ή κεφάλια από άλλα ψάρια, και κόκαλα
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 πράσο σε ροδέλες
  • 1 ψιλοκομμένο φινόκιο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 2 κλαδάκια μαϊντανό
  • 2 κλαδάκια θυμάρι φρέσκο
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κιλά πετρόψαρα ή κεφάλια από άλλα ψάρια, και κόκαλα
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 πράσο σε ροδέλες
  • 1 ψιλοκομμένο φινόκιο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 2 κλαδάκια μαϊντανό
  • 2 κλαδάκια θυμάρι φρέσκο
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • Αλάτι
  • πιπέρι

Ας μαγειρέψουμε

Ζεσταίνετε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι, το πράσο, το φινόκιο και το σκόρδο. Προσθέτετε τα ψάρια, τα γυρίζετε λίγο στο ελαιόλαδο, σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε 2 ½ λίτρα νερό, τον μαϊντανό, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Αφήνετε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά –να κάνει κάθε τόσο μικρές φουσκάλες- ξαφρίζοντας όταν χρειάζεται. Βράζετε για 20 λεπτά περίπου. Σουρώνετε σε λεπτή σίτα και διατηρείτε το ζωμό στο ψυγείο 2-3 ημέρες ή στην κατάψυξη μέχρι να τον χρειαστείτε.

Αξιολόγηση

Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Μεσημεριανό
Όλες οι εποχές
Σούπα

Βάλε στο καλάθι υλικά για 8 μερίδες

  • 7062286
  • Οίνος Λευκός Κρητικός 750ml
    750 ml
    4,2 €/ λιτ
    €3,15
    7087799
  • Μαϊντανός Τεμάχιο Ελληνικός
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064307