«Καλόγερος Νάξου», μοσχαράκι με μελιτζάνες και τυρί
από AB FOODSTORIES
Η Νάξος είναι ένα αύταρκες νησί, αφού παράγει νοστιμότατα κηπευτικά, έχει δικά της μοσχάρια και είναι ιδιαίτερα γνωστή για τα μοναδικά της τυριά. Ο καλόγερος Νάξου είναι ένα κλασικό παραδοσιακό φαγητό που συνδυάζει υπέροχα τα καλούδια του τόπου, το μοσχάρι με τη μελιτζάνα και τα περίφημα τυριά του νησιού.

Εύκολη
>60'
0/5
Χαμηλό
Θα χρειαστώ υλικά για
Συστατικά 4 μερίδες
- 90 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ΠΟΠ Καλαμάτας «H ΑΒ κοντά στην ελληνική γη» + έξτρα για τηγάνισμα και ράντισμα
- 800 g μοσχαρίσια ελιά, σε κύβους
- 800 g φρέσκια ντομάτα «ΑΒ fresh to go», ψιλοκομμένη (για το μοσχάρι)
- 300 g κρεμμύδια «ΑΒ fresh to go», ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο «ΑΒ fresh to go», κοπανισμένες
- 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
- 1 φύλλο δάφνης
- 4 μπαχάρια, κοπανισμένα
- 1 ματσάκι βασιλικός
- 3 ντομάτες, σε φέτες
- 5 μελιτζάνες φλάσκες «ΑΒ fresh to go»
- 200 g γραβιέρα Νάξου
- 200 g μυζήθρα Σουρωτή Κουρούπας «ΑΒ Επιλογή»
- 90 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ΠΟΠ Καλαμάτας «H ΑΒ κοντά στην ελληνική γη» + έξτρα για τηγάνισμα και ράντισμα
- 800 g μοσχαρίσια ελιά, σε κύβους
- 800 g φρέσκια ντομάτα «ΑΒ fresh to go», ψιλοκομμένη (για το μοσχάρι)
- 300 g κρεμμύδια «ΑΒ fresh to go», ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο «ΑΒ fresh to go», κοπανισμένες
- 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
- 1 φύλλο δάφνης
- 4 μπαχάρια, κοπανισμένα
- 1 ματσάκι βασιλικός
- 3 ντομάτες, σε φέτες
- 5 μελιτζάνες φλάσκες «ΑΒ fresh to go»
- 200 g γραβιέρα Νάξου
- 200 g μυζήθρα Σουρωτή Κουρούπας «ΑΒ Επιλογή»