Αφράτο πιλάφι με ψητή κολοκύθα και αμύγδαλα
από AB FOODSTORIES

Εύκολη
>60'
0/5
Μεσαίο
Θα χρειαστώ υλικά για
Συστατικά 4 μερίδες
- 400 γρ. ψίχα κολοκύθας, σε μικρά κυβάκια
- 15 φλ. ασπρισμένα αμύγδαλα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 15 φλ. ρύζι μπασμάτι (ή άλλο, αλλά όχι για σούπα)
- 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. βούτυρο καρύδας
- 1 κ.σ. χυμός λεμονιού
- 15 κ.σ. μαύρες σταφίδες
- 1 καρφάκι γαρίφαλο
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 2 σπόροι καρδάμωμο, κοπανισμένοι καλά
- αλάτι
- 3 – 3 1/2 φλ. καυτό νερό
- 1 ξύσμα λεμονιού
- πιπέρι
- 400 γρ. ψίχα κολοκύθας, σε μικρά κυβάκια
- 15 φλ. ασπρισμένα αμύγδαλα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 15 φλ. ρύζι μπασμάτι (ή άλλο, αλλά όχι για σούπα)
- 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. βούτυρο καρύδας
- 1 κ.σ. χυμός λεμονιού
- 15 κ.σ. μαύρες σταφίδες
- 1 καρφάκι γαρίφαλο
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 2 σπόροι καρδάμωμο, κοπανισμένοι καλά
- αλάτι
- 3 – 3 1/2 φλ. καυτό νερό
- 1 ξύσμα λεμονιού
- πιπέρι