• Χοιρινές μπριζόλες κόντρα, με γρήγορο στεγνό μαρινάρισμα σε κρεμμύδι και πάπρικα

Χοιρινές μπριζόλες κόντρα, με γρήγορο στεγνό μαρινάρισμα σε κρεμμύδι και πάπρικα

από #MadeWithAB
Χοιρινές μπριζόλες κόντρα, με γρήγορο στεγνό μαρινάρισμα σε κρεμμύδι και πάπρικα
Χοιρινές μπριζόλες κόντρα, με γρήγορο στεγνό μαρινάρισμα σε κρεμμύδι και πάπρικα
Μέτρια
>60'
5/5
Μεσαίο

Θα χρειαστώ υλικά για

Συστατικά
4 μερίδες
  • 4 μπριζόλες κόντρα χοιρινές με ή χωρίς κόκαλο (η κάθε μία κομμένη σε 3 κομμάτια)
  • 8 ολόκληρα φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 κ. σ. πάπρικα πικάντικη
  • 1 κ. γ. καγιέν προαιρετικά
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 200 g. γιαούρτι
  • 2 ντομάτες, κομμένες στα τέσσερα
  • μουστάρδα ΑΒ
  • ελαιόλαδο
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • φρέσκια ή ξερή ρίγανη
  • 4 μπριζόλες κόντρα χοιρινές με ή χωρίς κόκαλο (η κάθε μία κομμένη σε 3 κομμάτια)
  • 8 ολόκληρα φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 κ. σ. πάπρικα πικάντικη
  • 1 κ. γ. καγιέν προαιρετικά
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 200 g. γιαούρτι
  • 2 ντομάτες, κομμένες στα τέσσερα
  • μουστάρδα ΑΒ
  • ελαιόλαδο
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • φρέσκια ή ξερή ρίγανη

Ας μαγειρέψουμε

Στρώνουμε μια λαδόκολλα και ρίχνουμε τα μπριζολάκια. Τα τρίβουμε με αλάτι πιπέρι, καγιέν και την πάπρικα. Κόβουμε τα κρεμμύδια σε 3 κομμάτια τα τυλίγουμε σε μια διαφανή μεμβράνη και τα κοπανάμε λίγο. Πετάμε τη μεμβράνη και τα ρίχνουμε στην λαδόκολλα, αλατίζουμε ελαφρώς, ανακατεύουμε με τα κομμάτια του κρέατος και τυλίγουμε σφιχτά μέσα στη λαδόκολλα. Τα αφήνουμε να μαριναριστούν είτε σε θερμοκρασία δωματίου για 2 ώρες είτε στο ψυγείο μέχρι 12 ώρες. Λαδώνουμε καλά τη σχάρα. Δεν σκουπίζουμε τις μπριζόλες από τη μαρινάδα. Τις ψήνουμε για 5-6 λεπτά από κάθε πλευρά και σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν καλά, αλλά να μείνουν ζουμερά. Τα κρεμμύδια τα ψήνουμε για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά. Αφαιρούμε τα σπόρια από τις ντομάτες και τις βάζουμε μαζί με τα κρεμμύδια και τα μπριζολάκια στην ίδια πιατέλα, για να πάρουν από τη γεύση τους. Περιχύνουμε με χυμό λεμονιού, πασπαλίζουμε με ρίγανη, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, ρίχνουμε και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συνοδεύουμε με το γιαούρτι και τη μουστάρδα. Συνοδευτικό Πατάτες φούρνου σαν τηγανητές με δεντρολίβανο και θυμάρι: Βάζουμε 1½ κιλό πατάτες, καθαρισμένες, κομμένες σε μέτρια κομμάτια σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τις τρίβουμε με αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο, 2 κ.γ. δεντρολίβανο, κοπανισμένο, 1 κ.γ. θυμάρι και 50 ml ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά, στρώνουμε και ψήνουμε για 45 λεπτά ή μέχρι να γίνουν στους 200° C στον αέρα. Στα μισά βγάζουμε και ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως με τα μπριζολάκια.

Αξιολόγηση

Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;

Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
BBQ
Βραδινό
Χειμώνας
Κυρίως πιάτο

Υλικά για 4 άτομα

  • ΑΒ FRESH TO GO Χοιρινή Μπριζόλα Με Οστό Ελληνική
    ~2 κιλ

    Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα

  • ΑΒ Ελαιόλαδο Έξτρα Παρθένο Φιάλη Πλαστική 1 Lt
    1 λιτ

    Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα

  • ΑΒ Μουστάρδα Με Ρίγανη & Δενδρολίβανο 200 gr
    200 γρ

    Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα

  • ΑΒ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ Ρίγανη Τριμμένη Καρδίτσας 100 gr
    100 γρ

    Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα

  • MC CORMICK Πάπρικα Καπνιστή 40gr
    40 γρ
  • MC CORMICK Πιπέρι Καγιέν 33gr
    33 γρ
  • ΑΒ Κρεμμυδάκια Χλωρά 140g
  • MC CORMICK Πιπέρι Μαύρο Ολόκληρο Σε Μύλο 35 gr
    35 γρ
  • ΑΒ Γιαούρτι Στραγγιστό 2% Λιπαρά 1 kgr
    1 κιλ
  • ΑΒ Λεμόνια Εισαγωγής Συσκευασμένα
    1 κιλ
  • ΑΒ Ντομάτες Συσκευασμένες Ελληνικές
    ~1,1 κιλ
  • Έχεις ήδη στην κουζίνα

  • ΑΒ Αλάτι Ψιλό Σε Πλαστική Φιάλη 750 gr
    750 γρ

Για δες κι αυτές