facebook-pixel
Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΧοιρινό με ρέβες και πουρέ καρότου
Ab logo
  • Χοιρινό με ρέβες και πουρέ καρότου
Χοιρινό με ρέβες και πουρέ καρότου

Χοιρινό με ρέβες και πουρέ καρότου

από Μυρσίνη Λαμπράκη
Μέτρια
>60'
0/5
Μεσαίο

Θα χρειαστώ υλικά γιαμερίδες

4 μερίδες
  • 3 ρέβες (για τις ρέβες)
  • πιπέρι (για τον πουρέ καρότου)
  • αλάτι (για τον πουρέ καρότου)
  • 2 κουταλιές βούτυρο φρέσκο (για τον πουρέ καρότου)
  • 6 καρότα (για τον πουρέ καρότου)
  • 2 κουταλιές βαλσαμικό ξίδι (για τις ρέβες)
  • πιπέρι (για τις ρέβες)
  • αλάτι (για τις ρέβες)
  • 1/2 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών (από κύβο) (για τις ρέβες)
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα (για τις ρέβες)
  • 3 κουταλιές βούτυρο φρέσκο (για τις ρέβες)
  • 1,5 κιλά χοιρινό μπριζολάκι
  • πιπέρι
  • Αλάτι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
  • 3 ψιλοκομμένα κρεμμύδια,
  • 10 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κοτσάνια σέλερυ
  • 2 καρότα
  • 3 ρέβες (για τις ρέβες)
  • πιπέρι (για τον πουρέ καρότου)
  • αλάτι (για τον πουρέ καρότου)
  • 2 κουταλιές βούτυρο φρέσκο (για τον πουρέ καρότου)
  • 6 καρότα (για τον πουρέ καρότου)
  • 2 κουταλιές βαλσαμικό ξίδι (για τις ρέβες)
  • πιπέρι (για τις ρέβες)
  • αλάτι (για τις ρέβες)
  • 1/2 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών (από κύβο) (για τις ρέβες)
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα (για τις ρέβες)
  • 3 κουταλιές βούτυρο φρέσκο (για τις ρέβες)
  • 1,5 κιλά χοιρινό μπριζολάκι
  • πιπέρι
  • Αλάτι
  • 2 φύλλα δάφνης

Ας μαγειρέψουμε

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρέας μέχρι να ροδίσουν καλά όλες οι πλευρές του. Ρίχνετε τα κρεμμύδια και τα σοτάρετε μέχρι να γίνουν διαφανή. Προσθέτετε τα σκόρδα λιωμένα, τα καρότα κομμένα μικρούς κύβους, το σέλερυ ψιλοκομμένο και τη δάφνη. Συνεχίζετε το σοτάρισμα για μερικά λεπτά. Σβήνετε με το κρασί. Όταν εξατμιστεί, χαμηλώνετε τη φωτιά, αλατοπιπερώνετε, σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε για 1 ώρα και 30 λεπτά, μέχρι δηλαδή να μαλακώσει το κρέας. Στο μεταξύ, ετοιμάζετε τον πουρέ καρότου και τις ρέβες: Βράζετε τα καρότα σε αλατισμένο νερό. Όταν μαλακώσουν τα πολτοποιείτε, τα πασπαλίζετε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα ανακατεύετε με το βούτυρο λιωμένο. Διατηρείτε τον πουρέ ζεστό. Καθαρίζετε τις ρέβες με τον πατατοκαθαριστή και τις κόβετε σε ροδέλες. Ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια. Προσθέτετε τις ρέβες και συνεχίζετε το σοτάρισμα για μερικά λεπτά. Ρίχνετε τον ζωμό και σιγοβράζετε με σκεπασμένη κατσαρόλα, μέχρι να μαλακώσουν οι ρέβες. Δοκιμάζετε το αλάτι και ρίχνετε το βαλσαμικό ξίδι. Ανακατεύετε. Κόβετε το κρέας σε μερίδες και το σερβίρετε σε πιατέλα περιχυμένο με τη σάλτσα του, τον πουρέ καρότου και τις ρέβες.

Αξιολόγηση

Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Μεσημεριανό
Όλες οι εποχές
Κυρίως πιάτο

Βάλε στο καλάθι υλικά για 4 μερίδες

  • 7062286
  • Δάφνη Εύβοιας 20 gr
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7068814
  • ΟΙΝΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΨΙΛΕΣ ΒΑΒΥ ΓΑΛΛΙΑΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΕΝΕΣ 750 ML
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7104641
  • Χοιρινή Μπριζόλα Με Οστό Ελληνική
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7074898