Χοιρινό μπούτι με σταφύλια
από #MadeWithAB
Ποιος είπε ότι τα φρούτα είναι μόνο για σνακ; Δοκιμάστε το χοιρινό μπούτι με σταφύλια από το #MadewithAB και θα αλλάξετε γνώμη!
Δυσκολία
ΕύκοληΧρόνος
1'- 30'Κόστος
ΧαμηλόΑξιολόγηση
5 στα 5Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Κυρίως πιάτο

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες
4 μερίδες
- 800 g χοιρινό μπούτι κομμένo σε μέτρια κομμάτια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κουτ. σούπας φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
- 80 g παρθένο ελαιόλαδο
- 1/2 κούπα λευκό κρασί
- 2 κουτ. σούπας πετιμέζι
- 25 ρώγες σταφύλι
- αλάτι
- πιπέρι
- πατάτες τηγανιτές (για το σερβιρίσμα)
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7143658
7064241
7074878
7087788
Ας μαγειρέψουμε
1. Σε βαθύ και μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι με καπάκι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά. 2. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι στο κρέας και το αλείφουμε με το τριμμένο σκόρδο. 3. Βάζουμε στο τηγάνι το κρέας για να ροδίσει 5’ από κάθε πλευρά. 4. Προσθέτουμε τα σταφύλια και σβήνουμε με το κρασί και το πετιμέζι. 5. Μειώνουμε την φωτιά στο μισό. 6. Μαγειρεύουμε το κρέας για 15’ ακόμα μέχρι να μαραθούν τα σταφύλια και να καραμελώσει η σάλτσα. 7. Πασπαλίζουμε το κρέας με φρέσκο θυμάρι σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές.
Αξιολόγηση
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Μεσημεριανό
Κυρίως πιάτο
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7143658
7064241
7074878
7087788