Ab logo
  • Χωνάκια με κιμά

Χωνάκια με κιμά

από Σιμόνη Καφίρη
Χωνάκια με κιμά
Δύσκολη
>60'
0/5
Μεσαίο

Θα χρειαστώ υλικά για

Συστατικά
4 μερίδες
  • 1/2 κιλό κιμά βόειο (για τη γέμιση)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο (για τη γέμιση)
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο (για τη γέμιση)
  • 1 τομάτα μεγάλη, ψιλοκομμένη (για τη γέμιση)
  • 1 ποτηράκι κρασί άσπρο (για τη γέμιση)
  • 2 αβγά βρασμένα και ψιλοκομμένα (για τη γέμιση)
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας (για τη γέμιση)
  • μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι (για τη γέμιση)
  • αλάτι (για τη γέμιση)
  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο (για τη μπεσαμέλ)
  • 1/2 φλιτζάνι αλεύρι (για τη μπεσαμέλ)
  • 1 φλιτζάνι χλιαρό γάλα (για τη μπεσαμέλ)
  • Αλάτι (για τη μπεσαμέλ)
  • 1/2 κιλό περίπου φύλλο κρούστας (για τα χωνάκια)
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι (για τη μπεσαμέλ)
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων (για τα χωνάκια)
  • 1/2 κιλό κιμά βόειο (για τη γέμιση)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο (για τη γέμιση)
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο (για τη γέμιση)
  • 1 τομάτα μεγάλη, ψιλοκομμένη (για τη γέμιση)
  • 1 ποτηράκι κρασί άσπρο (για τη γέμιση)
  • 2 αβγά βρασμένα και ψιλοκομμένα (για τη γέμιση)
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας (για τη γέμιση)
  • μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι (για τη γέμιση)
  • αλάτι (για τη γέμιση)
  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο (για τη μπεσαμέλ)
  • 1/2 φλιτζάνι αλεύρι (για τη μπεσαμέλ)
  • 1 φλιτζάνι χλιαρό γάλα (για τη μπεσαμέλ)
  • Αλάτι (για τη μπεσαμέλ)
  • 1/2 κιλό περίπου φύλλο κρούστας (για τα χωνάκια)
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι (για τη μπεσαμέλ)