Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΧριστουγεννιάτικος κορμός με σοκολάτα και καραμελωμένα φουντούκια
Ab logo
  • Χριστουγεννιάτικος κορμός με σοκολάτα και καραμελωμένα φουντούκια

Χριστουγεννιάτικος κορμός με σοκολάτα και καραμελωμένα φουντούκια

από Πηγή ΑΒ Μagazine
Χριστουγεννιάτικος κορμός με σοκολάτα και καραμελωμένα φουντούκια
Μέτρια
31'- 60'
0/5
Μεσαίο

Θα χρειαστώ υλικά για

Συστατικά
12 μερίδες
  • 4 αβγά (για το παντεσπάνι)
  • 180 γρ. Ζάχαρη (για το παντεσπάνι)
  • 80 γρ. Αλεύρι (για το παντεσπάνι)
  • 40 γρ. Κακάο (για το παντεσπάνι)
  • 2 κουτ. σούπας αραβοσιτέλαιο (για το παντεσπάνι)
  • Λίγο σπορέλαιο για το άλειμμα της λαδόκολλας (για το παντεσπάνι)
  • 200 γρ. πραλίνα φουντουκιού (για τη γέμιση και την επικάλυψη)
  • 5 κ.σ. φουντούκια ψημένα (για τη γέμιση και την επικάλυψη)
  • 700 ml κρέμα γάλακτος (για τη γέμιση και την επικάλυψη)
  • 200 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη (για τη γέμιση και την επικάλυψη)
  • 2 κουτ. σούπας ρούμι ή ουίσκι (για τη γέμιση και την επικάλυψη)
  • 1 κουτ. γλυκού μέλι (για τη γέμιση και την επικάλυψη)
  • 2 (για τη διακόσμηση) σοκολατένια βραχάκια
  • Ζάχαρη άχνη (για τη διακόσμηση)
  • Ξύσμα σοκολάτας (για τη διακόσμηση)
  • 4 αβγά (για το παντεσπάνι)
  • 180 γρ. Ζάχαρη (για το παντεσπάνι)
  • 80 γρ. Αλεύρι (για το παντεσπάνι)
  • 40 γρ. Κακάο (για το παντεσπάνι)
  • 2 κουτ. σούπας αραβοσιτέλαιο (για το παντεσπάνι)
  • Λίγο σπορέλαιο για το άλειμμα της λαδόκολλας (για το παντεσπάνι)
  • 200 γρ. πραλίνα φουντουκιού (για τη γέμιση και την επικάλυψη)
  • 5 κ.σ. φουντούκια ψημένα (για τη γέμιση και την επικάλυψη)
  • 700 ml κρέμα γάλακτος (για τη γέμιση και την επικάλυψη)
  • 200 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη (για τη γέμιση και την επικάλυψη)
  • 2 κουτ. σούπας ρούμι ή ουίσκι (για τη γέμιση και την επικάλυψη)
  • 1 κουτ. γλυκού μέλι (για τη γέμιση και την επικάλυψη)
  • 2 (για τη διακόσμηση) σοκολατένια βραχάκια
  • Ζάχαρη άχνη (για τη διακόσμηση)
  • Ξύσμα σοκολάτας (για τη διακόσμηση)