Detox σαλάτα με σιτάρι, κινόα, λαχανικά και dressing ταχινιού
από AB FOODSTORIES
Δυσκολία
ΕύκοληΧρόνος
31'- 60'Κόστος
ΜεσαίοΑξιολόγηση
5 στα 5Vegan
Σαλάτα

Θα χρειαστώ υλικά για 2 μερίδες
2 μερίδες
- 100 g κινόα
- 100 g σιτάρι
- 250 g φύλλα φρέσκο σπανάκι, χοντροκομμένο
- 1/4 μοβ λάχανο, χοντροκομμένο
- τα φύλλα και οι τρυφεροί βλαστοί από 2 παντζάρια
- 1/2 ματσάκι φρέσκος μαϊντανός, χοντροκομμένος
- 1 πορτοκάλι, σε φετάκια
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1/4 φλ. σταφίδες ξανθές
- 1/4 φλ. κράνμπερις
- 1/3 φλ. κουκουνάρι
- 3 κ.σ. σπόροι ροδιού
- 4 κ.σ. ταχίνι
- 4 κ.σ. ζεστό νερό
- χυμός από 1 λεμόνι
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 1 κ.γ. μέλι
- αλάτι
- πιπέρι
Ας μαγειρέψουμε
• Μουλιάζουμε αποβραδίς το σιτάρι. Την επομένη, το στραγγίζουμε και το βράζουμε σε κατσαρόλα με άφθονο νερό και λίγο αλάτι. Σουρώνουμε και στραγγίζουμε καλά. Σε δεύτερη κατσαρόλα βράζουμε την κινόα σε αλατισμένο νερό και τη στραγγίζουμε πολύ καλά. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε το κουκουνάρι μέχρι να ροδίσει.
• Βάζουμε όλα τα υλικά για τη σος σε ένα γυάλινο βαζάκι με καπάκι και χτυπάμε καλά να ομογενοποιηθούν.
• Σε μπολ βάζουμε τα λαχανικά, την κινόα, το σιτάρι, τις σταφίδες, τα κράνμπερις, το πορτοκάλι και το κρεμμύδι. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και περιχύνουμε με τη σος. Ανακατεύουμε πολύ καλά, πασπαλίζουμε τη σαλάτα με το κουκουνάρι και το ρόδι και σερβίρουμε.
• Βάζουμε όλα τα υλικά για τη σος σε ένα γυάλινο βαζάκι με καπάκι και χτυπάμε καλά να ομογενοποιηθούν.
• Σε μπολ βάζουμε τα λαχανικά, την κινόα, το σιτάρι, τις σταφίδες, τα κράνμπερις, το πορτοκάλι και το κρεμμύδι. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και περιχύνουμε με τη σος. Ανακατεύουμε πολύ καλά, πασπαλίζουμε τη σαλάτα με το κουκουνάρι και το ρόδι και σερβίρουμε.
Αξιολόγηση
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Vegan
Άλλο
Όλες οι εποχές
Σαλάτα