Εκμέκ με σιροπιασμένο τσουρέκι και κρέμα με μαστίχα και πορτοκάλι
από AB Foodstories

Μέτρια
>60'
0/5
Θα χρειαστώ υλικά για
Συστατικά 12 μερίδες
- 1 τσουρέκι, που περίσσεψε
- 100 g ζάχαρη λευκή ΑΒ (για τα καραμελωμένα φιστίκια)
- 1 κ.σ. γλυκόζη (για τα καραμελωμένα φιστίκια)
- 1 κ.σ. νερό (για τα καραμελωμένα φιστίκια)
- 100 g φιστίκια Αιγίνης (για τα καραμελωμένα φιστίκια)
- 300 g νερό (για το σιρόπι)
- 300 g ζάχαρη (για το σιρόπι)
- 1/2 πορτοκάλι, χυμός (για το σιρόπι)
- 1 πορτοκάλι, φλούδα (για το σιρόπι)
- 1/2 ξυλάκι κανέλας (για το σιρόπι)
- 1 lt γάλα κατσικίσιο (για την κρέμα)
- 4 αβγά φρέσκα ελευθέρας βοσκής ΑΒ (για την κρέμα)
- 100 g κορν φλάουρ (για την κρέμα)
- 4 κομματάκια μαστίχα Χίου, κοπανισμένη σε σκόνη (για την κρέμα)
- 2 πορτοκάλια, ξύσμα (για την κρέμα)
- 25 g βούτυρο αγελαδινό (για την κρέμα)
- 500 g κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγί (για την κρέμα)
- 1 τσουρέκι, που περίσσεψε
- 100 g ζάχαρη λευκή ΑΒ (για τα καραμελωμένα φιστίκια)
- 1 κ.σ. γλυκόζη (για τα καραμελωμένα φιστίκια)
- 1 κ.σ. νερό (για τα καραμελωμένα φιστίκια)
- 100 g φιστίκια Αιγίνης (για τα καραμελωμένα φιστίκια)
- 300 g νερό (για το σιρόπι)
- 300 g ζάχαρη (για το σιρόπι)
- 1/2 πορτοκάλι, χυμός (για το σιρόπι)
- 1 πορτοκάλι, φλούδα (για το σιρόπι)
- 1/2 ξυλάκι κανέλας (για το σιρόπι)
- 1 lt γάλα κατσικίσιο (για την κρέμα)
- 4 αβγά φρέσκα ελευθέρας βοσκής ΑΒ (για την κρέμα)
- 100 g κορν φλάουρ (για την κρέμα)
- 4 κομματάκια μαστίχα Χίου, κοπανισμένη σε σκόνη (για την κρέμα)
- 2 πορτοκάλια, ξύσμα (για την κρέμα)