Εορταστικό ρύζι μπασμάτι με κοτόπουλο, φλούδες πορτοκαλιού, αμύγδαλο και ρόδι
από Μυρσίνη Λαμπράκη

Δύσκολη
>60'
0/5
Υψηλό
Θα χρειαστώ υλικά για
Συστατικά 6 μερίδες
- 1 πρέζα μαστίχα σε σκόνη
- 1 κ. σούπας ξύδι βαλσαμικό
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη καστανή (για το κοτόπουλο)
- 1 κουταλιά σούπας βούτυρο αγελαδινό (για το κοτόπουλο)
- 700 γρ. πολύ μικρές μπουκιές κοτόπουλου από μπούτι, χωρίς το δέρμα
- 1 κιλό κρεμμύδια καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
- πιπέρι
- 1 πρέζα κανέλα σε σκόνη
- 3 φλιτζάνια τσαγιού ρύζι μπασμάτι
- Αλάτι
- 1 πρέζα κόλιανδρο σε σκόνη
- 1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
- 2 κουταλιές σούπας σταφίδες Κορίνθου
- 6 φλιτζάνια τσαγιού ζωμό από κοτόπουλο
- 2 κουταλιές σούπας βούτυρο
- 2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένα στικ από φλούδες πορτοκαλιού
- 30 αμύγδαλα ασπρισμένα
- 1 πρέζα μαστίχα σε σκόνη
- 1 κ. σούπας ξύδι βαλσαμικό
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη καστανή (για το κοτόπουλο)
- 1 κουταλιά σούπας βούτυρο αγελαδινό (για το κοτόπουλο)
- 700 γρ. πολύ μικρές μπουκιές κοτόπουλου από μπούτι, χωρίς το δέρμα
- 1 κιλό κρεμμύδια καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
- πιπέρι
- 1 πρέζα κανέλα σε σκόνη
- 3 φλιτζάνια τσαγιού ρύζι μπασμάτι
- Αλάτι
- 1 πρέζα κόλιανδρο σε σκόνη
- 1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
- 2 κουταλιές σούπας σταφίδες Κορίνθου
- 6 φλιτζάνια τσαγιού ζωμό από κοτόπουλο