Φακόρυζο στη γάστρα με πράσο και καρότο
από AB FOODSTORIES

Εύκολη
>60'
0/5
Χαμηλό
Θα χρειαστώ υλικά για
Συστατικά 6 μερίδες
- 300 γρ. φακές ψιλές, καλά ξεπλυμένες και στραγγισμένες
- 300 γρ. ρύζι μακρύκοκκο
- 40 ml ελαιόλαδο
- 2 πράσα, κομμένα σε λεπτές ροδέλες (μόνο το λευκό τρυφερό μέρος)
- 2 μεγάλα καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές
- 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
- 1 κονσέρβα ολόκληρα ντοματάκια, με το χυμό τους, ψιλοκομμένα
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 κουτ. γλυκού κουτ. γλυκού δεντρολίβανο ξερό, τριμμένο
- 2 γαρίφαλα
- 1 κουτ. γλυκού κύμινο, σε σκόνη
- 1 φρέσκια καυτερή πιπερίτσα, ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
- 1/2 φλ. τσαγιού κεφαλοτύρι, τριμμένο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 300 γρ. φακές ψιλές, καλά ξεπλυμένες και στραγγισμένες
- 300 γρ. ρύζι μακρύκοκκο
- 40 ml ελαιόλαδο
- 2 πράσα, κομμένα σε λεπτές ροδέλες (μόνο το λευκό τρυφερό μέρος)
- 2 μεγάλα καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές
- 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
- 1 κονσέρβα ολόκληρα ντοματάκια, με το χυμό τους, ψιλοκομμένα
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 κουτ. γλυκού κουτ. γλυκού δεντρολίβανο ξερό, τριμμένο
- 2 γαρίφαλα
- 1 κουτ. γλυκού κύμινο, σε σκόνη
- 1 φρέσκια καυτερή πιπερίτσα, ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
- 1/2 φλ. τσαγιού κεφαλοτύρι, τριμμένο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι