Ετοιμάζετε τον πουρέ: Βράζετε τα μουλιασμένα φασόλια για 45 λεπτά περίπου. Τα στραγγίζετε και όταν κρυώσουν τα χτυπάτε στο μπλέντερ.
Τα μεταφέρετε στην κατσαρόλα και προσθέτετε γάλα περίπου 1 φορά όσο ο όγκος τους. Ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά για να πήξει ο πουρές ακριβώς όπως κάνετε και για τον πουρέ πατάτας (περίπου 15 λεπτά). Ρίχνετε το βούτυρο, το αλάτι, το πιπέρι και ό,τι άλλο μπαχαρικό χρησιμοποιείτε και αφήνετε τον πουρέ να κρυώσει και να γίνει το μίγμα πιο σφιχτό.
Ετοιμάζετε την πέρκα: Απλώνετε λίγο ελαιόλαδο πάνω στα φιλέτα και αλατοπιπερώνετε. Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο κάτω από το γκριλ για 6 με 7 λεπτά από κάθε πλευρά.
Ετοιμάζετε τη σάλτσα: Όσο ψήνεται η πέρκα αναμιγνύετε όλα τα υλικά της σάλτσας σε μπολ με ένα πιρούνι (5 με 6 λεπτά).
Απλώνετε τον πουρέ φασολιών σε ένα ρηχό πιάτο και στη μέση σερβίρετε το φιλέτο της πέρκας. Ρίχνετε με ένα κουτάλι σάλτσα πάνω στο φιλέτο και σερβίρετε.
TIPs Ως συνοδευτικό σε κρέας, λουκάνικο, ζαμπόν αλλά και σε καπνιστή πέστροφα ή άλλο ψάρι, ο πουρές μπορεί να ετοιμαστεί από την προηγούμενη μέρα για οικονομία χρόνου. Τον αφήνετε στο ψυγείο και τον ζεσταίνετε λίγο πριν το σερβίρισμα. Μην σας παρασύρει το βράσιμο των φασολιών που προορίζετε για πουρέ και βάλετε στο νερό τους σέλινο, καρότο, κρεμμύδι γιατί τότε ο πουρές θα έχει άρωμα φασολάδας. Η σκόνη σκόρδου ή λίγο μπαχάρι αλλά και το βούτυρο θα δώσουν αυτή την ιδιαίτερη γεύση που θέλουμε να δώσουμε στους γίγαντες, στον καινούργιο τους ρόλο.