Ας μαγειρέψουμε
Λιώνετε το βούτυρο, το ανακατεύετε με το σιρόπι σφένδαμου και αλείφετε την φραγκόκοτα. Την αλατοπιπερώνετε εσωτερικά και εξωτερικά και βάζετε στο εσωτερικό της φύλλα φασκόμηλου. Την μεταφέρετε σε γάστρα και ρίχνετε γύρω της τα μήλα κομμένα σε φέτες, τα κρεμμυδάκια , το κρασί και φύλλα φασκόμηλου. Ψήνετε για 1 ½ ώρα περίπου σκεπασμένη στους 180 βαθμούς. Ξεσκεπάζετε την γάστρα, αλείφετε την φραγκόκοτα με τα υγρά της γάστρας και συνεχίζετε το ψήσιμο για ½ ώρα ακόμα. Βράζετε τα υγρά της γάστρας μέχρι να ελαττωθούν και να πήξουν ελαφρά. Σερβίρετε σε μερίδες μαζί με τα κρεμμυδάκια και τα μήλα και περιχύνετε με την σάλτσα.