Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΓαλοπούλα γεμιστή χριστουγέννων
Ab logo
  • Γαλοπούλα γεμιστή χριστουγέννων

Γαλοπούλα γεμιστή χριστουγέννων

από Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Γαλοπούλα γεμιστή χριστουγέννων
Δύσκολη
>60'
0/5
Μεσαίο

Θα χρειαστώ υλικά για

Συστατικά
12 μερίδες
  • 1/2 φλυτζάνι καρυδόψιχα χοντροκομμένη (για τη γέμιση)
  • 1/2 φλυτζάνι χυμός πορτοκάλι (για το γλάσο ψησίματος)
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο Ροδάμι (για το γλάσο ψησίματος)
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι (για το γλάσο ψησίματος)
  • 1 κλαδάκι δενδρολίβανο (για τη σάλτσα)
  • 1 φλυτζάνι ξηρό λευκό κρασί (για τη σάλτσα)
  • 1 λίτρο ζωμό κότας (για τη σάλτσα)
  • 1 φλυτζάνι του τσαγιού μαυροδάφνη (για τη σάλτσα)
  • 3 κουταλιά αλεύρι
  • όλα τα υγρά του ψησίματος (που έμειναν στο ταψί) (για τη σάλτσα)
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι (για τη γέμιση)
  • αλάτι (για τη γέμιση)
  • 2 φλυτζάνια κρουτόν (για τη γέμιση)
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκάλι (για τη γέμιση)
  • 1/2 φλυτζάνι κουκουνάρι καβουρντισμένο (για τη γέμιση)
  • 3 κιλών γαλοπούλα
  • 2 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε καρέ (για τη γέμιση)
  • 15 κάστανα προβρασμένα κομμένα στα δύο (για τη γέμιση)
  • 15 δαμάσκηνα κομμένα στα δύο (για τη γέμιση)
  • 1 (χυμός) (για τη γέμιση) πορτοκάλι
  • 1 φλυτζάνι κονιάκ (για τη γέμιση)
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομένο (για τη γέμιση)
  • 300 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς (μια φορά περασμένος) (για τη γέμιση)
  • 3 (για τη γέμιση) λουκάνικα ΑΒ επιλογή μαύρου χοίρου
  • εντόσθια (ψιλοκομμένο) (για τη γέμιση)
  • 1/4 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο (για τη γέμιση)
  • 1/2 πορτοκάλι (ξύσμα)
  • 1 κλαδάκι θυμάρι φρέσκο
  • 3 κουταλιές βούτυρο Ροδάμι
  • 1/2 φλυτζάνι καρυδόψιχα χοντροκομμένη (για τη γέμιση)
  • 1/2 φλυτζάνι χυμός πορτοκάλι (για το γλάσο ψησίματος)
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο Ροδάμι (για το γλάσο ψησίματος)
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι (για το γλάσο ψησίματος)
  • 1 κλαδάκι δενδρολίβανο (για τη σάλτσα)
  • 1 φλυτζάνι ξηρό λευκό κρασί (για τη σάλτσα)
  • 1 λίτρο ζωμό κότας (για τη σάλτσα)
  • 1 φλυτζάνι του τσαγιού μαυροδάφνη (για τη σάλτσα)
  • 3 κουταλιά αλεύρι
  • όλα τα υγρά του ψησίματος (που έμειναν στο ταψί) (για τη σάλτσα)
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι (για τη γέμιση)
  • αλάτι (για τη γέμιση)
  • 2 φλυτζάνια κρουτόν (για τη γέμιση)
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκάλι (για τη γέμιση)
  • 1/2 φλυτζάνι κουκουνάρι καβουρντισμένο (για τη γέμιση)