Ας μαγειρέψουμε
• Γέμιση: Βάζουμε τα μανιτάρια σε ένα μπολ με ζεστό νερό και τα αφήνουμε να μουλιάσουν.
• Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και ρίχνουμε τα πράσα. Σοτάρουμε για 4-5 λεπτά και προσθέτουμε την κινόα. Ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κονιάκ. Βράζουμε για 1-2 λεπτά και προσθέτουμε τον ζωμό. Αφήνουμε την κινόα να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα μανιτάρια στραγγισμένα, τα κάστανα, τα κράνμπερις και τα βερίκοκα. Αλατοπιπερώνουμε και κρατάμε στην άκρη.
• Γαλοπούλα: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
• Τοποθετούμε μια σχάρα μέσα στη γάστρα ή σε μια λαμαρίνα του φούρνου. Αλατοπιπερώνουμε τη γαλοπούλα μέσα-έξω και τη γεμίζουμε με τη γέμιση. Κλείνουμε το άνοιγμα με το 1/2 πορτοκάλι και τη βάζουμε στη σχάρα.
• Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε καλά τη μαρμελάδα, για να γίνει πιο ρευστή. Με ένα πινέλο αλείφουμε όλο το μπροστινό μέρος της γαλοπούλας με τη μαρμελάδα και καλύπτουμε με τις φέτες των πορτοκαλιών, πιέζοντάς τες να κολλήσουν (τις συγκρατούμε με οδοντογλυφίδες).
• Ρίχνουμε μέσα στη γάστρα ή στη λαμαρίνα 2 φλιτζάνια νερό και σκεπάζουμε το πουλερικό με το καπάκι ή με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε στον φούρνο για 2½-3 ώρες.
• Αφαιρούμε το καπάκι (ή το αλουμινόχαρτο), αλείφουμε τις φέτες πορτοκαλιού με το λιωμένο βούτυρο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 25 λεπτά ακόμα.
• Βγάζουμε τη γαλοπούλα από τον φούρνο και τη μεταφέρουμε σε μια πιατέλα. Με προσοχή αφαιρούμε το μισό πορτοκάλι από την κοιλιά της γαλοπούλας και με κουτάλι αδειάζουμε τη γέμιση σε ένα μπολ.
• Βάζουμε τους χυμούς που έχουν συγκεντρωθεί στο σκεύος μέσα σε ένα κατσαρολάκι και το βάζουμε σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το διαλυμένο κορν φλάουρ και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθεί με τους χυμούς.
• Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε το λικέρ πορτοκάλι και τον ζωμό και βράζουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα και να εξατμιστεί το αλκοόλ.
• Τη μεταφέρουμε σε μπολ ή ποτήρι και τη σερβίρουμε πλάι στη γαλοπούλα και τη γέμισή της (βλ. φωτογραφία στη διπλανή σελίδα).