Ας μαγειρέψουμε
Βράζετε το ρύζι με το κάρδαμο και με τον ζωμό λαχανικών σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει. Αποσύρετε από την φωτιά και σκεπάζετε με πετσέτα κουζίνας (αυτό θα το βοηθήσει να αφρατέψει). Ζεσταίνετε το βούτυρο και το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και ρίχνετε τους σπόρους κόλιανδρου και το κύμινο και μετά από λίγο το κρεμμύδι και τον χυμό λεμονιού. Ανακατεύετε συνεχώς για 7 – 8 λεπτά. Αφαιρείτε το κάρδαμο από το ρύζι και ρίχνετε τα κρεμμύδια με τα μπαχαρικά, τον μαϊντανό και τα φουντούκια και ανακατεύετε. Μεταφέρετε σε μπολ ή πιατέλα και γαρνίρετε με σπόρους ροδιού.