Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΚανελόνια γεμιστά με μελιτζάνα, ανθότυρο και ντομάτα
Ab logo
  • Κανελόνια γεμιστά με μελιτζάνα, ανθότυρο και ντομάτα

Κανελόνια γεμιστά με μελιτζάνα, ανθότυρο και ντομάτα

από Βίκυ Σμυρλή
Κανελόνια γεμιστά με μελιτζάνα, ανθότυρο και ντομάτα
Μέτρια
>60'
4/5
Μεσαίο

Θα χρειαστώ υλικά για

Συστατικά
4 μερίδες
  • 16 κομμάτια κανελόνια
  • 2 φλιτζάνια σάλτσα τομάτας
  • 1 φλιτζάνι νερό ή όσο χρειαστεί για το ψήσιμο
  • 1 φλιτζάνι διάφορα τυριά τριμμένα για το γκρατινάρισμα
  • 3 μελιτζάνες τσακώνικες σε κύβους
  • 3 τομάτες ώριμες αποφλοιωμένες δίχως σπόρους (για τη γέμιση)
  • 300 γρ. ανθότυρο
  • 6 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • πιπέρι
  • Αλάτι
  • 16 κομμάτια κανελόνια
  • 2 φλιτζάνια σάλτσα τομάτας
  • 1 φλιτζάνι νερό ή όσο χρειαστεί για το ψήσιμο
  • 1 φλιτζάνι διάφορα τυριά τριμμένα για το γκρατινάρισμα
  • 3 μελιτζάνες τσακώνικες σε κύβους
  • 3 τομάτες ώριμες αποφλοιωμένες δίχως σπόρους (για τη γέμιση)
  • 300 γρ. ανθότυρο
  • 6 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • πιπέρι
  • Αλάτι

Ας μαγειρέψουμε

Αφήνετε τους κύβους μελιτζάνας σε νερό με αλάτι να ξεπικρίσουν, όσο ετοιμάζετε τα υπόλοιπα υλικά (τομάτα, ανθότυρο, τυριά). Τους στραγγίζετε καλά και τους σοτάρετε στο μισό ελαιόλαδο. Τους αφήνετε σε χαρτί κουζίνας. Προσθέτετε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρετε τα κυβάκια τομάτας. Βάζετε τους κύβους μελιτζάνας και ντομάτας μέσα σε ένα μπολ. Προσθέτετε και το ανθότυρο και τα αναμειγνύετε όλα μαζί απαλά για να μην λιώσουν και να κρατήσει κάθε υλικό το σχήμα του. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 160οC. Πασπαλίζετε με τυρί ένα σκεύος για τον φούρνο σε μέγεθος τόσο που να χωράει τα κανελόνια το ένα δίπλα στο άλλο. Βουτάτε ένα από τα κανελόνια σε ζεστό νερό και γρήγορα το βγάζετε με τρυπητή κουτάλα πριν μαλακώσει και κολλήσει. Κρατώντας το με το ένα χέρι ανοιχτό, το γεμίζετε με το άλλο σπρώχνοντας απαλά την γέμιση προς τα μέσα. Βάζετε στο σκεύος κάθε κανελόνι που γεμίζετε . Συνεχίζετε έτσι μέχρι να σωθούν τα υλικά. Ρίχνετε τη μισή σάλτσα μέσα στο ταψί και συμπληρώνετε με νερό τόσο που να καλύπτονται τα κανελόνια κατά τα τρία τέταρτα. Περιχύνετε τα κανελόνια με την υπόλοιπη σάλτσα τομάτας και τα πασπαλίζετε με τυρί τριμμένο. Ψήνετε τα κανελόνια για 30-35 λεπτά ή μέχρι να βεβαιωθείτε ότι έχει αρχίσει να βράζει η σάλτσα. Αν χρειαστεί στη διάρκεια του ψησίματος σκεπάζετε το σκεύος με λαδόκολλα για να μη αρπάξουν τα κανελόνια. Τα σερβίρετε ζεστά με επιπλέον τυρί, αν σας αρέσει.

Αξιολόγηση

Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Μεσημεριανό
Άνοιξη,Καλοκαίρι
Κυρίως πιάτο

Υλικά για 4 άτομα

ΑΒ ΕΠΙΛΟΓΗ Τυρί Ανθότυρο Κρήτης
~450 γρ

Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα

Κανελόνια  250 gr
ΜΕΛΙΣΣΑ Κανελόνια 250 gr
250 γρ
1
70
Τομάτα Passata 500g
GUSTONA Τομάτα Passata 500g
500 γρ
  • low-price.external.cbf7b8ce.svg
  • household-basket.external.861a8d38.svg
0
57
Τριμμένο Τυρί 4 Τυριά 200gr
ΑΒ Τριμμένο Τυρί 4 Τυριά 200gr
200 γρ
3
98
Μελιτζάνες Φλάσκες Συσκευασμένες Ελληνικές
ΑΒ Μελιτζάνες Φλάσκες Συσκευασμένες Ελληνικές
~1,1 κιλ
~€
2
85
Ντομάτες Συσκευασμένες Ελληνικές
ΑΒ Ντομάτες Συσκευασμένες Ελληνικές
~1,1 κιλ
~€
2
63

Έχεις ήδη στην κουζίνα

Αλάτι Ψιλό Σε Πλαστική Φιάλη 750 gr
ΑΒ Αλάτι Ψιλό Σε Πλαστική Φιάλη 750 gr
750 γρ
  • low-price.external.cbf7b8ce.svg
0
65
Πιπέρι Μαύρο Τριμμένο 40g
ΑΒ Πιπέρι Μαύρο Τριμμένο 40g
40 γρ
1
31
Ελαιόλαδο Έξτρα Παρθένο Φιάλη Πλαστική 1 Lt
ΑΒ Ελαιόλαδο Έξτρα Παρθένο Φιάλη Πλαστική 1 Lt
1 λιτ
  • low-price.external.cbf7b8ce.svg
10
90
Νερό Επιτραπέζιο 500ml
ΑΒ Νερό Επιτραπέζιο 500ml
500 ml
0
16