Κάστανα στιφάδο με αρωματικό μείγμα
από AB FOODSTORIES

Μέτρια
>60'
0/5
Μεσαίο
Θα χρειαστώ υλικά για
Συστατικά 4 μερίδες
- 5 κ.σ. φρέσκο ή ξερό δεντρολίβανο (ή ξερό ή φρέσκο θυμάρι)
- 1 φύλλο δάφνης
- 5 κ.γ. κόκκοι πιπεριού, ολόκληροι
- 25 πιπέρι καγιέν ή σκόνη τσίλι (αν θέλουμε)
- 5 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
- 1 κ.γ. μπούκοβο (ή όσο αντέχουμε)
- 5 κεδροκούκουτσα (ή μπαχάρια), κοπανισμένα
- 1 -2 καρφάκια γαρίφαλο
- 1 μικρό ξυλάκι κανέλας
- 5 φλ. ελαιόλαδο
- 250 γρ. φρέσκα μανιτάρια, πολύ ψιλοκομμένα
- 15 φλ. κόκκινο ξηρό κρασί
- 2 κ.σ. ξίδι από κόκκινο κρασί
- 20 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια (προαιρετικά), μουλιασμένα και ψιλοκομμένα
- 3 μέτρια καρότα, κομμένα σε μικρά κυβάκια
- 500 ml βραστό νερό
- 700 γρ. κρεμμυδάκια για στιφάδο, καθαρισμένα (ή 800 γρ. απλά ξερά κρεμμύδια, κιτρινόφλουδα, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια)
- 400 γρ. κάστανα καθαρισμένα, σε συσκευασία κενού
- 5 κ.σ. φρέσκο ή ξερό δεντρολίβανο (ή ξερό ή φρέσκο θυμάρι)
- 1 φύλλο δάφνης
- 5 κ.γ. κόκκοι πιπεριού, ολόκληροι
- 25 πιπέρι καγιέν ή σκόνη τσίλι (αν θέλουμε)
- 5 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
- 1 κ.γ. μπούκοβο (ή όσο αντέχουμε)
- 5 κεδροκούκουτσα (ή μπαχάρια), κοπανισμένα
- 1 -2 καρφάκια γαρίφαλο
- 1 μικρό ξυλάκι κανέλας
- 5 φλ. ελαιόλαδο
- 250 γρ. φρέσκα μανιτάρια, πολύ ψιλοκομμένα
- 15 φλ. κόκκινο ξηρό κρασί
- 2 κ.σ. ξίδι από κόκκινο κρασί
- 20 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια (προαιρετικά), μουλιασμένα και ψιλοκομμένα
- 3 μέτρια καρότα, κομμένα σε μικρά κυβάκια