Κοτόπουλο κρασάτο με δενδρολίβανο
από Βίκυ Σμυρλή

Δύσκολη
>60'
0/5
Μεσαίο
Θα χρειαστώ υλικά για
Συστατικά 6 μερίδες
- 1 κoτόπουλο κομμένο σε 6 μερίδες
- 1 φλιτζάνι ζωμό φρέσκο (από τα κομμάτια που αφαιρέσατε από τον κοτόπουλο)
- 3 φέτες μπέϊκον πάχους 2 εκ. κομμένες σε κυβάκια
- 18 μικρά κρεμμυδάκια στιφάδου
- 18 μικρά μανιτάρια ολόκληρα
- 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
- Αλάτι
- πιπέρι
- 2 κλαράκια δενδρολίβανο (για τη μαρινάδα)
- 1 φιάλη κόκκινο ξηρό κρασί (για τη μαρινάδα)
- 3 φυλλαράκια σάλβιας ή φασκόμηλου (για τη μαρινάδα)
- 1 κουταλιά της σούπας κόκκοι μαύρο πιπέρι (για τη μαρινάδα)
- 120 ml ελαιόλαδο (μισά φλιτζάνια) (για τη μαρινάδα)
- πατατούλα τηγανισμένη ολόκληρη (για το συνοδευτικό)
- 1 κoτόπουλο κομμένο σε 6 μερίδες
- 1 φλιτζάνι ζωμό φρέσκο (από τα κομμάτια που αφαιρέσατε από τον κοτόπουλο)
- 3 φέτες μπέϊκον πάχους 2 εκ. κομμένες σε κυβάκια
- 18 μικρά κρεμμυδάκια στιφάδου
- 18 μικρά μανιτάρια ολόκληρα
- 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
- Αλάτι
- πιπέρι
- 2 κλαράκια δενδρολίβανο (για τη μαρινάδα)
- 1 φιάλη κόκκινο ξηρό κρασί (για τη μαρινάδα)
- 3 φυλλαράκια σάλβιας ή φασκόμηλου (για τη μαρινάδα)
- 1 κουταλιά της σούπας κόκκοι μαύρο πιπέρι (για τη μαρινάδα)
- 120 ml ελαιόλαδο (μισά φλιτζάνια) (για τη μαρινάδα)
- πατατούλα τηγανισμένη ολόκληρη (για το συνοδευτικό)